Lumaheerd

Lumaheerd, de menselijke maat op weg naar een leven in Herstel

Verslavingskliniek Lumaheerd is een kleinschalige, specialistische GGZ instelling voor de behandeling van mensen met in de eerste plaats een ernstige alcohol- en of drugsverslaving. Een verslaving gaat bijna altijd gepaard met bijkomende problemen. Te denken valt aan andere verslavingen, persoonlijkheidsproblematiek, problemen met impulsbeheersing, gevoelens van angst en depressie maar ook problemen op verschillende levensgebieden zoals wonen, financiën, relaties, werk en justitie.

In onze visie richt een behandeling voor verslaving zich dan ook niet alleen op het middelengebruik maar juist ook op de onderliggende redenen; de patronen van gedachten, gedrag en gevoelens waarvoor je steeds weer wegvlucht en waardoor je de regie over je leven bent kwijtgeraakt. Deze patronen werkelijk aanpakken houdt in dat je een diepgaand veranderingsproces ingaat. Hierbij helpen wij je de verantwoordelijkheid en de regie van jouw leven en jouw herstel weer in eigen handen te nemen.

De setting waarin de behandeling plaatsvindt is een therapeutische gemeenschap op een monumentale boerderij op het Groninger platteland. De doorlooptijd van de behandeling is gemiddeld 4 maanden gevolgd door nazorg op maat. In de tweede helft van de behandeling ga je geleidelijk steeds vaker naar huis zodat je kunt oefenen en ervaren in de thuissituatie. 

 

Praktische informatie

Adres:
Oude dijk 7
9981 TH Uithuizen
Tel:
0595 439863
Email:
info@verslavingskliniek-lumaheerd.nl
Website:
www.verslavingskliniek-lumaheerd.nl