Dag van Herstel 2021

Recovery Rocks

De Dag van Herstel 2021 overtrof alle verwachtingen. Na een zeer moeizame en door corona onzekere start,  werd het uiteindelijk de meest succesvolste, drukste, mooiste en feestelijkste editie tot nu toe. Wat een geweldig feest hebben we er met z’n allen van gemaakt. Recovery rocks en recovery wins, dat hebben we samen deze dag maar weer eens bewezen. Wat een verschrikkelijke mooie club mensen bij elkaar.
Dat begon al bij de twee presentatoren. Kelly Roelofs was natuurlijk een oude bekende maar Koos Van Plateringen maakte zijn debuut. Hij was zeer vereerd, vertelde hij, toen wij hem vroegen. Koos was namelijk bijna op dezelfde dag vier jaar geleden gestopt met alcohol en dat gaf deze dag een extra bijzonder tintje. De ochtend was zoals gebruikelijk voor de meer informatieve kost. Niemand minder dan Leontien van Moorsel en Rodger Meyer - speciaal uit Zuid Afrika ingevlogen - deden respectievelijk hun verhaal over anorexia en verslaving.

Na een uitgebreide lunch ging het programma verder met auteur Ralf Mohren, die op onnavolgbare wijze en met de nodige zelfspot zijn herstelverhaal met ons deelde. Dat deed acteur Mads Wittermans daarna nog een dunnetjes over. Zijn imitaties van zijn Schotse counselor zijn onvergetelijk. Veel indruk maakte ook Geraldine Kokx met haar prachtige, kunstzinnige verhaal over wat stigma met ons doet. Wie dacht dat Bonnie St. Claire vergane glorie was, kwam bedrogen uit. Na Jarenlang bespot te zijn door de rioolmedia, kwam zij een paar jaar geleden als een absolute winnaar naar voren. Ondanks dat haar repertoire voor veel bezoekers voor hun tijd was, wist ze in een mum van tijd de zaal te veranderen in één hossende menigte. Najib Amhali was voor velen de man waar zij de hele dag op hadden gewacht. Hij stelde niemand teleur. Met ontwapende eerlijkheid en onnavolgbare humor vertelde hij over zijn herstel, zoals alleen Najib dat kan.

Dit jaar kregen bezoekers dubbel zoveel tijd om hun verhalen te delen in So You Think You Can Share. En wat waren het weer dappere, ontroerende en hartbrekende shares. Ze lieten de zaal sprakeloos achter.  
De dag werd afgesloten door 2 top muzikanten: DJ Adaro en MC DA Syndrome. Heel Den Bosch schudde op haar eeuwenoude vestingen. Deze twee bewezen maar weer eens dat je voor een feestje te bouwen helemaal geen middelen nodig hebt. Samen met Arnold, Erwin en Rico deden zij de inmiddels traditionele countdown. 1931 ging volledig uit haar dak.

De Dag van Herstel 2022 wordt voor de organisatie een hele uitdaging. Overtref deze editie maar eens! Maar wij gaan die uitdaging graag aan! We zien jullie volgend jaar!

 

 Fotografie Roel van Moorsel  

Kijk de aftermovie op het YouTubekanaal van Lef Magazine.

Reageer reacties (2)

Leo(29. september 2021)

Ik besloot zaterdagochtend om 8.30 uur pas om te gaan. Kaartje geregeld, in de auto 1,5 uur rijden. Geen seconde spijt van deze dag van herstel, dag van verbinding, dag met oude bekenden, dag van mooi weer, dag van mooie mensen. 

Mike(04. oktober 2021)

Mooie foto's!

LEES MEER...