Denise Hagmeijer

Angst als raadgever

3 jaar geleden  - We hebben er mooie gezegdes over. Variërend van "Angst is een slechte raadgever" tot "Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest". Angst! Angst wordt in onze maatschappij gezien als een negatieve emotie. Een teken van zwakte. Een gevoel dat niet gevoeld mag worden. Een taboe dat onderdrukt moet worden. Maar wat als angst toch wel eens een goede raadgever blijkt te zijn? Een boodschapper die het beste met je voor heeft?

Lees verder >

Relatieverslaving

3 jaar geleden  - Relatieverslaving: een onderwerp waarover nogal wat misverstanden bestaan. Zo wordt er vaak aangenomen dat een relatieverslaving betekent dat je als een ware relatiehopper van de ene relatie in de andere hopt omdat je verslaafd bent aan relaties. Ook wordt er vaak gedacht dat je er als relatieverslaafde meerdere relaties op na houdt en dat je verslaafd bent aan aandacht en bevestiging. Maar niets is minder waar, wat een relatieverslaving betreft. Een relatieverslaving is namelijk het onvermogen van een persoon om een psychisch en fysiek schadelijke relatie te verbreken. Het is als het ware kapot worden gemaakt door de relatie of de partner en steeds meer je best doen om de relatie te verbeteren. "Als ik dit anders zou doen, dan zou het wel goed gaan!" "Als ik zus niet had gedaan, had ik wel liefde gekregen."

Lees verder >

*Hoppa*

3 jaar geleden  - De zomervakantie is in volle gang. Voor de meeste mensen zijn dat dé weken in het jaar waar vol verwachting naar toe wordt geleefd. Rust, plezier, gezellligheid en genieten zijn de hoofdthema's. Doen waar je zin in hebt en loslaten waar je geen zin in hebt. Al heeft Corona er wel een klein stokje voor gestoken.

Lees verder >

Woef

3 jaar geleden  - Bij ons thuis hielden ze niet van huisdieren. We hadden een konijn, Nijntje genaamd, die in de winter van mijn tiende levensjaar een mooi buitenhok kado kreeg van onze buren. Hun eigen Stampertje was overleden en dus kreeg onze Nijn de nieuwe villa tot zijn beschikking. Niemand van ons gezin dacht erover dat Nijn, die altijd binnen had geleefd, niet bestand was tegen de buitentemperatuur toen hij zijn intrek in de riante woning nam, half januari.

Lees verder >

Family Break-up

4 jaar geleden  - Een fijne familie hebben is een groot geschenk. Het geeft veiligheid, steun, geborgenheid en bovenal: onvoorwaardelijke liefde. Het grootste goed van allemaal! Maar wat als je die familie niet hebt? Als je om welke reden dan ook geen contact hebt met je familie?

Lees verder >

Eenzaamheidsvirus

4 jaar geleden

Lees verder >
LEES MEER...