Vroeger

12 maanden geleden  - ‘Steef! Dit is toch fantastisch!? Die DJ zegt dat hij nog nooit zo’n fantastische vriendengroep heeft gezien! Dit is geweldig!’ De vriend die dit naar mij schreeuwt pakt me vast en geeft me een knuffel. Ik glimlach. Het is inderdaad fantastisch. Ik ben nuchter, hij duidelijk niet. Vroeger was dit wel anders.

Lees verder >

Hogere Macht

afgelopen jaar  - In de kliniek had ik de tijd van mijn leven. Voor het eerst in mijn voelde het alsof er een mogelijkheid was op een normaal leven. Ik ging lekker op meditatie en yoga, vond de meetings fijn (op dat irritante geknuffel na) en dook volledig onder in de 12 stappen. Uren schreef ik in het stappenwerkboek en ik raakte met elke zin die ik schreef er meer van overtuigd dat ik het zou gaan redden.

Lees verder >

Held

afgelopen jaar  - Samen met mijn vader rijden we Rotterdam in. We zijn op weg naar mijn intake. Een kwartier geleden uitte die ouwe zijn zorgen. Hij vroeg zich af of ik wel slecht genoeg ben om opgenomen te worden. Ik deel deze twijfel.

Lees verder >

Dwars

afgelopen jaar  - Of ik een leuke introductie over mijzelf wilde schrijven… Een leuke introductie? Het eerste wat ik voelde was weerstand. Waarom? Omdat ik mijzelf niet wil introduceren. Dat is saai en ik wil uniek zijn. Anders, niet normaal. En de regels gelden nu eenmaal niet voor mij. Als iedereen een introductie moet schrijven dan doe ik het lekker niet. En dat is nou precies de houding die me ver heeft gebracht en me tegelijkertijd veel problemen oplevert.

Lees verder >
LEES MEER...