Pop veroorzaakt anorexia… maar natuurlijk

Er komt een nieuwe pop op de markt. Nenuco heet ze. En Nenuco is een stomme, ongehoorzame pop, want Nenuco draait haar hoofd weg als je haar te eten wil geven. Foei!
Speelgoedbedrijf Famosa legt het idee erachter als volgt uit: 'Wij willen het gewoon zo realistisch mogelijk maken. Het is nu eenmaal zo dat sommige kinderen moeilijk eten. De bedoeling is om het kind ertoe aan te zetten meer moeite te doen om de pop te laten eten, zoals een ouder doet met zijn of haar kind.'
Chris Leaman van de Britse eetstoornisorganisatie YoungMinds reageert: ‘Zo worden kinderen al veel te vroeg geconfronteerd met eetstoornissen. De pop doet jongeren denken dat het normaal is om eten te weigeren. Het zou fout zijn de pop op de markt te brengen, want we willen niet dat kinderen erdoor beïnvloed worden.’ Verbieden die hap, is het devies van de tegenstanders.

Natuurlijk. De pop die niet eet werkt eetstoornissen in de hand. Want poppen kunnen DNA-materiaal en genen veranderen door hun plastic hoofd weg te draaien. En als ze het maar vaak genoeg wegdraaien, dan wordt het gehele brein van het kind dat er mee speelt aangetast. En die ene keer dat ze dan wel een hapje neemt (dat doet ze alleen als je de lepel – met magneet – recht voor haar plastieken smoeltje houdt, dus vooral motorisch gestoorde kinderen krijgen anorexia) gaat die schade echt niet opheffen. En dan nog. Waarom zou je Nenuco te eten geven… het is een pop. Poppen eten niet; ze zijn van plastic. Poppen zijn bedoeld om mee te knuffelen en ze daarna in een hoek te flikkeren.

En de pop die wel alles eet? Die zorgt, samen met Koekiemonster, voor Binge Eating Disorder? En over zo realistisch mogelijk gesproken, waar blijven de poppen met waterhoofden, hazenlippen en open ruggetjes? Kinderen moeten natuurlijk wel meteen leren hoe vervelend het is als een kind met een waterhoofd niet doet wat je zegt, doordat het hersenbeschadiging heeft opgelopen. Foei.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...