Doelgroep

Mensen die in herstel zijn van een verslaving zijn te vinden in alle lagen van de samenleving. De doelgroep is niet homogeen en erg divers. De doelgroep van Lef is dus een afspiegeling van de maatschappij, zoals ook de mensen die de aandoening verslaving hebben. Toch delen zij een specifieke levenswijze. De Lef lezer staat vol in het leven en geniet van de gewone dingen. Hij of zij heeft de bewuste keuze gemaakt om gezond te leven. De doelgroep houdt er een bepaalde levenstijl op na of streeft deze na: gezond, zonder alcohol, drugs, medicijnen, gokken en gamen en zonder een obsessieve belangstelling/aandacht voor seks, voeding en internet.

De Lef man of vrouw heeft een positieve levenshouding, waarbij een zinvolle invulling van dat nieuwe leven een belangrijke plaats inneemt. De bereidheid tot investeren in zichzelf en in de omgeving is zeer groot. De doelgroep besteedt bewust tijd aan hun herstel om nuchter en clean te blijven.

De tweede doelgroep is minstens even belangrijk. Dit zijn de partners, kinderen, familieleden/naasten en collega’s van de mensen in herstel én mensen die nog een actieve verslaving hebben. Een verslaving heeft een grote impact op de omgeving van iemand met een verslaving. Tot slot de hulpverleners uit de verslavingszorg, (politieke) beleidsmakers en wetenschappers.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...