Karaktereigenschappen

Zo heel af en toe begeef ik me op dating terrein. Het lijkt me immers best ongezellig om met kerst in mijn uppie aan een rijk gedekte tafel te zitten, tussen allerlei stelletjes in.
Eigenlijk wil ik nog helemaal geen relatie. Ik ben druk met verhuizen, acteren en ik ga ook nog een maand op reis. Tijdens die maand heb ik geen zin om – naast de geplande blogs voor het thuisfront – één thuiszitter extra op de hoogte te houden van mijn ervaringen. Want het is nu eenmaal zo dat een nieuwe liefde extra aandacht wil. Denk ik. Dat wil ik tenminste wel altijd, als ‘nieuw liefje van’.
Maar toch. Soms log ik in op een datingsite en raak in gesprek met Jan en alleman.
De meeste Jannen blokkeer ik snel weer. Of ze praten alleen over seks, of ze zeggen dat ze tijdens de eerste date wel de hele geschiedenis van Tilburg uit de doeken willen doen (nou, lijkt me fantástisch…), of ze vertellen dat hun moeder elke week hun kleding wast.

Of ze vragen me mezelf te omschrijven in een paar woorden.
‘Vraag dat maar aan mijn vriendinnen’, wil ik dan typen. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Het zou gek zijn om een potentiële eerste date de telefoonnummers van mijn vriendinnen te geven, zodat ze informatie over mij kunnen inwinnen.
Ik ben een kei in vertellen wat ik allemaal doe, want ik doe nogal veel.
Maar mijn karaktereigenschappen? Lastig. Dan moet ik ineens gaan nadenken over mezelf. Over wie ik ben en waarom ik doe wat en hoe ik doe. Meestal doe ik gewoon maar wat.
Verder dan vrolijk, lui, rommelig en lief (ja dat vind ik echt) kom ik niet.
‘Spontaan’ is ook zo’n dooddoener en dat kan ik moeilijk over mezelf zeggen. Ik ben best vaak spontaan en haantje de voorste, maar even zo vaak verlegen en stil. Het is maar net in welk gezelschap ik me bevind.
Na mijn karige lijstje, komt zo’n man met prachtige karaktereigenschappen als behulpzaam, praktisch, zorgzaam, gemoedelijk, sympathiek, intelligent, zelfbewust, humoristisch en liefdevol.
(Mannen hebben geen slechte eigenschappen!!!)

Na zo’n avondje kleppen met mannen die enkel op seks uit zijn, mannen met geniale eigenschappen waar ik toch niet aan kan tippen en saaie geschiedenisleraren sluit ik mijn laptop af en sms mijn eveneens single vriendin: ‘Zullen we tweede kerstdag samen eten?’

Reageer reacties (0)
LEES MEER...