Titcoins, alcohol en Pink Ribbon. Maar waar is de logica?

Geld inzamelen voor een borstkankerstichting door alcohol te krijgen in ruil voor een borstenfoto. Wat vindt Pink Ribbon hier eigenlijk zelf van?

‘Vrouwen betalen bier met hun borsten’, zo kopte de Amsterdamse nieuwssite AT5 vandaag.
Café Ruig aan de Nieuwezijds Voorburgwal gaat de zogenaamde ‘Titcoin’ als betaalmiddel accepteren. De Titcoin werd in het leven geroepen door de pornowebsite Pornhub.
Het handeltje gaat als volgt: Vrouw bestelt bier, barkeeper maakt foto van haar borsten, uploadt die bij Titcoin, vrouw krijgt biertje. De kroeg krijgt in ruil voor de foto een Titcoin, en die zijn uiteindelijk voor echt geld in te wisselen. Een deel van de opbrengst gaat naar borstkankerstichting Pink Ribbon. Of je er ook gewoon een kopje warme chocomelk met slagroom voor kunt kopen, is mij niet bekend.

Ik zat tijdens het lezen van dit bericht al op de kast. Ik zou me een soort bierhoer voelen. Een 2015 versie van een Breezerslet. Het is te simpel, te goedkoop, te seksistisch en het geeft een verkeerd signaal af. Alcohol hebben? Je hoeft alleen maar even je tieten te laten zien. Bovendien is het gevaarlijk.

Kijk, geld ophalen voor het goede doel door je borsten te laten fotograferen, prima. Moet je helemaal zelf weten.
Maar er dan alcohol voor in ruil krijgen? HALLO! BREAKING NEWS:
Slechts een kleine hoeveelheid alcohol vergroot al het risico op verschillende soorten kanker, waaronder borstkanker. Het KWF stelt dat helemaal geen alcohol drinken de beste manier is om het risico op kanker te verlagen.
Dus eh... geld inzamelen voor een borstkankerstichting, door alcohol te ruilen voor een borstenfoto? Wie legt mij de logica uit? En wat vindt Pink Ribbon hier eigenlijk zelf van?

Buiten dat hoop ik van harte dat er bij de ingang van de kroeg al op leeftijd wordt gecontroleerd. Je moet er toch niet aan denken dat een groep 14-jarige meiden -die er wat ouder uitzien- in een jolige stemming besluit uit de kleren te gaan om dronken te worden? Omdat dat allemaal maar normaal blijkt te zijn? 

Titcoins... ik snapte de werking van Bitcoins al niet, maar Titcoins wíl ik niet eens begrijpen.

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...