Wist je dat...

Wist je dat....

Wat is je lievelingsfilm?
'Jurrasic Park blijft mijn lievelings, ik hoop nog steeds dat ik ooit per ongeluk stuit op een Velociraptor en dan naar Isla Nubar wordt gevlogen waar de pleuris uitbreekt. En Love Actually: Kerst, Londen en Bill Nighy. Het voelt alsof die film speciaal voor mij gemaakt is.'

Wat is je lievelingsnummer?
'Ik heb een vreemde muzieksmaak, ik hou van Chopin tot The Beatles. Ik ga voor A day in the life van The Beatles. En DJ Paul Elstak met Luv you more.'

Wat is je lievelingsboek?
'Dat zijn er vier. The Picture of Dorian Grey van Oscar Wilde, Het Boek Henry en Wolf Hall van Hilary Mantel en Lord of the Rings van Tolkien.'

Heb je ooit iets gestolen? En zo ja, wat?
'Ja, ik heb ooit een boekje van The Backstreet Boys gestolen. Ik kon niet kiezen tussen een Kippenvel boek en dat boekje, dus besloot ik niet te kiezen. Uiteraard kwam mijn vader erachter en heb ik daarna huilend in de winkel mijn excuses aangeboden.'

Wat is de laatste leugen die je verteld hebt?
'Gisteren nog. Tijdens vriendinnenavond (wel al om half 12) zei ik dat ik heeeeel erg vroeg op moest de volgende dag en daarom echt moest gaan slapen. Eigenlijk wilde ik gewoon nog even thuis met mijn vriendje kletsen en mijn nieuwe schilderijen bewonderen. Maar dat vond ik stom om te zeggen.'

Wat is het meest beschamende moment van de laatste week?
'Heel flauw, maar ik wilde in de supermarkt een pompoen pakken en heel de stapel viel en rolde door de hele winkel. Ik moest ze een voor een gaan zoeken en terugleggen, maar ze bleven er vanaf vallen. Ik had net een lange dag op kantoor gehad en met wind tegen en zeikweer naar huis gefietst, dus ik zag eruit als een vogelverschrikker die in de regen had gestaan. Superjammer.'

Wat is het leukste moment van afgelopen week?
'Het gayste antwoord ooit: Mijn vriendje en ik wonen net samen en al zijn spullen staan nog door heel het huis omdat we moeten klussen. Ik was laat thuis, later dan verwacht en hij had alles opgeruimd, alle kaarsen aangestoken, mijn lievelingsserie alvast klaargelegd, hapjes op tafel gezet en toen ik binnen kwam zat ie op de bank gitaar te spelen (niet voor mij, dat zou te cheesy zijn, maar omdat ie componist is) terwijl mijn veel te dikke kat zich tussen hem en de gitaar gewurmd had en toen kon ik wel huilen van geluk.'

Waar erger je je aan?
'Aan hypocriete mensen, mensen die niet echt zijn. Ik heb liever dat mensen op een botte manier hun mening uitspreken en zijn wie ze zijn, dan mensen die zogenaamd poeslief zijn en ‘heel eerlijk en goed’ maar dat eigenlijk helemaal niet zijn. En musicals, verschrikkelijk.'

Welke bijnamen heb je (gehad) en hoe kom je eraan?
'Vrij veel eigenlijk. Het gaat van Lot, Lotters tot Rooie Dakduvel. En Ariel ( je weet wel, die vis) toen ik nog een hele volle bos rode krullen had. In de kliniek werd ik Brave genoemd, van die andere Disneyfilm met rode heldin omdat ze stoer is en knalrood.'

Als je een dag een strip- of tekenfilmfiguur zou zijn, wie?
'Buzz Lightyear, de hele dag spelen en op zelfverzonnen missies gaan in een te gek ruimtepak met laserstraal.'

Waar schaam je je een beetje voor, maar doe je nog steeds?
'Midsomer Murders kijken. Een Engelse detective. Fouter krijg je ze niet. In de fictieve dorpjes wonen alleen maar excentrieke mensen, overal staan rozenstruikjes en Inspecteur Barnaby lost alle bizarre moorden, gepleegd door een lief oud vrouwtje met een voorliefde voor tuinieren, op terwijl zijn vrouw Joyce haar eigen kleren haakt. Ik kan elke aflevering dromen en nog honderd keer kijken.'

Wat is je aller slechtste gewoonte?
'Roken. Met acht blikken Red Bull per dag drinken ben ik sinds een paar maanden gestopt. Maar roken wil ik nog niet opgeven.'

Wat vind je het leukste aan je werk?
'De vrijheid. Dat is heerlijk. Wij verzinnen de verhalen, plannen zelf onze dagindeling en bepalen hoe het blad eruit komt te zien. En soms staat er iets op de planning en blijkt dat je naar Londen mag om iemand te interviewen, het komt niet vaak voor maar daarom is het extra bijzonder en spannend als het wel gebeurd.'

Reageer reacties (0)
LEES MEER...