Communicatiestoornis

Mercurius staat retrograde. Wie? De planeet Mercurius loopt niet vooruit maar achteruit. Mensen die iets met astrologie hebben, weten wat ik bedoel. De planeet loopt terug en dat geeft heel veel onrust. Mensen reageren heftiger, zaken lopen anders dan je in gedachten hebt, meer chaos en stress, vertragingen, apparaten die niet meer funktioneren, iets wat erg is wordt nog vele malen erger en een heleboel communicatiestoornissen. Ik geloof er wel in. Natuurlijk kun je deze planeet niet van alles de schuld geven, maar toch.

Kijk naar de onrust tussen Amerika en Noord Korea, de mega wateroverlast in Texas, de modderstromen in Sierra Leone en de aardverschuiving in Zwitserland om maar wat te noemen. Gelukkig gaat vanaf 5 september het weer de betere kant op als Mercurius weer vooruit gaat lopen.

In mijn persoonlijke leventje heb ik er wel degelijk last van. Allerlei huishoudelijke apparaten doen niet wat ze moeten doen, afspraken lopen in het honderd, post komt niet, te laat of raakt zoek en veel communicatie issues met ex, zoonlief, kennissen en instanties. Mijn goede Amsterdamse vriendin zou zeggen: 'om kutjedol van te worden.'

Ik heb met de gedachten gespeeld om mij op te sluiten en pas na 5 september weer aanwezig te zijn.

's Avonds in bed lig ik te malen en komen er verschillende zaken naar de oppervlakte borrelen. Ik denk aan zoonlief die nu als brugpieper door het leven gaat en het weer een stukje loslaten is, aan de communicatie met mijn ex die het te druk met zichzelf heeft, aan de aannemer die maandag aan mijn nieuwe schuur begint, aan mijn kat die dan niet de tuin in kan en toen plots dacht ik aan een fles port. Ik schrok me rot. Op dat moment, midden in de nacht had ik een enorme trek in port. Dit heb ik in die 4,5 jaar abstinent zijn niet zo meegemaakt. Ik ben meteen gaan mindsurfen en de gedachte verdween uit mijn hoofd. The monkey on my shoulder heeft mij beloofd in mindere tijden weer vriendjes te willen worden maar dat wil ik niet meer. Gelukkig heeft mijn gezonde en heldere verstand de overhand en dat wil ik graag zo houden.

Ik besluit mijzelf in de laissez-faire modus te zetten met thee en het 5e seizoen House of Cards, dan is het zo 5 september.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...