Herbie

Vanaf het moment dat zoonlief beseft wat auto’s zijn, heeft hij een crush op Herbie. De schattige love bug kever met nummer 53, uit de gelijknamige films. Toen hij laatst een foto onder ogen kreeg van Lyndsay Lohan, hoofdrolspeelster in de films, met haar verlopen uiterlijk, werd het iets minder. Ja jongen, dat kunnen drank en drugs doen met een mens.

Gisterenmorgen kwam hij enthousiast de kamer binnen stuiteren en riep: ‘Mam…over anderhalve  week word je Herbie’. Het was net 7.00 uur en ik moest nog aan mijn eerste kop koffie beginnen. Herbie? Ja mam, je wordt 53! Och lieve hemel, mijn verjaardag… meer koffie. De laatste verjaardag die ik uitbundig heb kunnen vieren was Sarah. Strandtent, vrienden en drank. Ik werd een halve eeuw oud met zeer gemengde gevoelens. Met een scheiding in het vooruitzicht had ik er geen bal zin in, maar het werd best gezellig. En dan komt de twijfel. Na mijn scheiding, verhuizing en proberen een nieuw leven op te bouwen met mijn zoontje, kwam ik op mijn verjaardag niet verder dan koffie met taart. Ga ik het dit jaar vieren of niet? Heb best zin in een feestje, maar de meesten verwachten toch wel drank, anders gaat het ietwat ongemakkelijk worden na een paar jus en wat hapjes. Heb er geen bezwaar tegen als anderen wel drinken, maar heb toch wat moeite met al die drank in mijn huis te halen. Ik denk dat ik sterker ben dan een tafel vol drank, maar wil de confrontatie nog niet aan. Dan toch maar weer koffie en taart?

Misschien stel ik het nog een jaartje of twee uit en geef een groot feest met 55. Ga ik volgende week met zoonlief en een paar goede vrienden uit eten en dan laten we ons rijden in Herbie. Dan sla ik twee vliegen in één klap. We gaan wat leuks doen en ik hoef niet aan een verleiding bloot te staan. Dan overdag maar weer koffie met taart en weer een helder nieuw jaar voor de boeg. Wel een heel speciaal jaar, een Herbie jaar!

 

Reageer reacties (1)

Roos(01. februari 2016)

Respect, Carla. En so what geen drank erbij, als die anderen jou respecteren maakt dat toch niet uit. XXX

 

LEES MEER...