Jip & Janneke champagne

December, de laatste maand van het jaar, een maand waarin je overspoeld wordt door het samen gezellig zijn. Zet de tv maar aan en de warme  reclames stromen voorbij. Tafels vol familie en aanhang die zich te goed doen aan voedsel en drank, veel drank.  Zo moet ik mijn wereld openen met een biermerk, als dessert stilton gedrenkt in een 20 jaar oude port, nonchalant een flinke bel Chileense rode wijn inschenken en nippen aan mijn likeur want dan gaat de zon zo lekker onder.

Alcohol is zo normaal en vanzelfsprekend geworden. Een paar dagen geleden ging ik uit eten om de elfde verjaardag van mijn zoon te vieren. Ik bestelde een halve kreeft. De overijverige serveerster begon op de automatische piloot de witte wijnen te omschrijven. Toen ik een sinas bestelde, bij mijn kreeft dus, kon ze nog net uitbrengen dat dit de smaak van het kostbare dier niet ten goede kwam.

December is ook een maand van terugkijken, bij mij althans. Wat ging goed, wat fout en wat kan beter. Daar heb ik best veel tijd voor, want ik kan niet veel doen. Ik ben uitgegleden en heb gekneusde ribben en gescheurde kniebanden. Dus één ding wat absoluut fout was, is op sokken lopen in een huisbroek met veel te lange pijpen. Wat goed ging is dat ik weer een jaar geen druppel alcohol heb gedronken, ook al was de verleiding soms groot. En wat beter kan, is dat ik nog meer afstand neem van mijn ex!

Dit jaar is het de eerste keer dat zoonlief met maar één ouder de jaarwisseling kan vieren. Zijn vader heeft ervoor gekozen om dit met zijn nieuwe vriendin te doen. Soms voelt het lekker om het roer helemaal om te gooien. Zo heb ik dit jaar een kerstboom van hout; van de echte gaan we niezen en dan moet ik constant een kat uit de boom vissen. We hebben oliebollen zonder krenten en knuffelen we elkaar om 23.59u helemaal plat en dan drinken we Jip & Janneke champagne.

December is ook de maand dat Lef Magazine de grens overgaat, naar België. Hoe leuk is dat? Ik wens alle lezers in Nederland én België, warme feestdagen en een helder 2016!

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...