Kunst met een grote K

En baf, de laatste maand van 2018 tikt weg. Om nou te zeggen dat ik in een kerststemming ben… nee. En een Sinterklaasstemming al helemaal niet. Nu volg ik wel het Sinterklaasjournaal, al is het alleen maar om erachter te komen wat er in die grafkist van de Sint zit en of Piet Snot weer het pietenhuis in kan, want dan is er een happy end, heerlijk. Hier thuis doen we er bijna niets aan. Zoonlief hoeft dit jaar geen schoolsurprise te maken, scheelt een hoop stress, dus heb ik besloten maar lekker te gourmetten, anders is het zo kaal allemaal. De kerstcadeaus heb ik al in huis en megagoed verstopt. Deze leg ik straks onder de kunstboom. Voor het eerst heb ik een nepper, een echt mooie. Ik zag een levende niet zitten dit jaar. Het krijgt een native indian look met veren en droomvangers, toch iets spiritueels deze kerst. Zoonlief zingt nu al de hele dag Last Christmas van Wham en na 6 december draait Sky weer de hele dag Jingle Bells en als dan de Mon Cheri reclame voorbij komt, lig ik genietend onder mijn kunstkerstboom.

Tja 2018, wat een jaar. Meer regels en meer betutteling, vallen we nog steeds over Zwarte Piet heen, is RTL Late Night toch anders, de Brexit en gedoe met Trump, is het leven weer duurder geworden, neemt het GHB gebruik weer toe. Ik ben blij om aan 2019 te beginnen. Een jaar met leuke vooruitzichten. Ben dan zes jaar abstinent, ga met zoonlief naar de Toppers en ben bezig om een vakantie te plannen naar Spanje met zoonlief en verpleegzorg. Ik hoop mijn diploma astrologie gehaald te hebben en groen licht te krijgen van mijn uitgever over mijn leven met MS in boekvorm.

Maar eerst nog de decemberdagen door, zonder glazen huis maar met overvolle winkels voor de laatste kerstinkopen. De 'geweldige' gezellig samen reclame’s waarbij familieleden met een glas alcohol het nieuwe jaar in kateren en je de meest dure cognac moet drinken om erbij te horen. Wij gaan het nieuwe jaar in met Jip & Janneke champagne en ouderwets vuurpijlen afschieten uit een lege fles. Het mag niet, maar hé: je moet je toch ergens verzet bieden om je punt te scoren? Heb via een chinese webshop Trump wc-papier gekocht, dat wordt hilarisch vegen deze feestdagen.

Ik wens al mijn lezers warme feestdagen en een helder 2019!

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...