Lama kussen

Met een harde knal, gevolgd door een diepe zucht van verlichting, landt de rugzak met een smak op de eettafel. Zoonlief is in tha house. Hij heeft net zijn laatste proefwerk achter de rug van de twee intense proefwerkweken. Mijn zucht van verlichting is nog groter als de eerste voldoendes binnen druppelen op Magister. De 7,2 voor Frans en de 7,0 voor wiskunde stralen mij tegemoet. Zijn gemiddelde is omhoog godzijdank. Het was even blokken deze weken, voor mij ook. Ik probeer met man en macht mijn MBO opleiding Astrologie af te ronden. Samen leren is een vrijwel kansloze missie gebleken omdat er elke minuut een vraag uit de mond van zoonlief komt. En het ergste is dat zijn vragen en zijn daarop volgende antwoorden weinig met biologie te maken hebben. Hij moet de bloedsomloop leren en wat alcohol en cannabis met je lichaam doen. Dus what the fuck kan het mij schelen dat je een Lama nooit moet kussen of dat de sinas op is en hij juist dat NU wil drinken.

Mijn hele horoscoopberekening naar de klote, nee ik zal nooit een lama kussen(een zeerob wel, maar dat is een ander verhaal) en ik heb nu ook trek gekregen in sinas. Ik schenk voor mijzelf een alcoholvrij wijntje in en voor zoonlief een cola in de hoop dat de rust en concentratie terugkeren. Tuurlijk een volkomen zinloze gedachte.
Ondertussen kan ik, vol trots, melden dat ik mijn diploma heb gehaald met een 8,8.
Weer een diploma erbij. Ben nu dus ook Astrologe. Laatst heb ik de horoscoop van Trump gemaakt. Dat die man nog in het wild rond mag lopen zeg…

En dan is het bijna 8 februari. Jarig. Tja. Weer koffie met gebak…nee. Ik ga het leven vieren. Dus een hele groep leuke mensen uitgenodigd, een zaal in een strandtent afgehuurd en de drank afgekocht. Ik heb er geen probleem mee dat er gedronken wordt en ik neem zelf mijn alcoholvrije wijn mee.
En wat heb ik nog meer te vieren dit jaar? Ik ga in mei met zoonlief naar de Toppers en lekker tien dagen samen naar Mallorca en dan is de helft van het jaar weer voorbij en verzin ik wel weer wat.
Maar eerst een playlist maken voor mijn feestje. Geen idee hoe, maar het gaat lukken hoop ik. Er is één liedje dat niet ontbreken mag en dat is Leef. Omdat dat is wat ik ga doen, want het kan zomaar anders lopen in het leven.

Met een schuin oog kijk ik op Magister, nog geen cijfer voor bio binnen, wel een 7,2 voor geschiedenis en een 9 voor Engels. Ik ben een trotse moeder. En biologie, ach, als hij het alcohol/cannabis verhaal maar goed in z’n oren knoopt. En verder is net zoiets als een lama kussen wanneer je trek hebt in sinas.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...