Oud & Nieuw

Nog even en dan is 2016 voorbij. Op één of andere manier kan ik daar best emotioneel van worden. Wat is het een raar jaar geweest. Van een aanslag meer of minder kijken we niet echt meer op en de naam van de nieuwe president van Amerika krijg ik amper over m’n lippen. De wereld wordt steeds rechtser en het HIV virus dendert maar door. Op Twitter reageerde iemand op de nieuwe campagne over dit onderwerp en kon zich niet voorstellen dat men nog onveilig seks heeft. Word wakker joh! Zelfs in mijn directe omgeving ken ik mensen die vanaf het begin onveilige seks hebben en hun kop in het zand steken. De lust wint het van het verstand, hoe stom kun je zijn.

Persoonlijk was het voor mij een rollercoaster jaar. Twee maanden opgenomen in ziekenhuis en revalidatiekliniek in verband met terugval MS, dealen met het feit dat ik nu meer rolstoel gebonden ben, zoonlief die nu een tiener van 12 is en over alles wil discussiëren van politiek tot bedtijd en van gamen tot broodbeleg, ex-man die weer een nieuwe vriendin heeft. Deze keer een Oekraïense die nog Nederlands moet leren. En natuurlijk mijn waanzinnige week naar New York. Ben zo ongelofelijk trots dat ik dit heb geflikt en vooral de manier waarop. Ook op zoonlief heeft dit een enorme impact gehad en dat was de bedoeling.

Goede voornemens voor 2017…wie heeft ze niet? Statistisch gezien zijn die al verdwenen als het nieuwe jaar net geboren is. Ik vraag mij af hoeveel mensen er zijn die zich voornemen om te stoppen met hun verslaving. Denk aan drank, drugs, gamen en/of roken. Ik ben niet het type dat met iets stopt omdat het 1 januari is. Meestal heb je zo’n kater van the night before dat je hersenen niet echt zinnige informatie doorspelen. Op 22 maart 2013 dronk ik m’n laatste glas alcohol en wanneer ik mijn laatste peuk rook weet ik nog niet. Toen ik naar New York ging had ik tien pakjes peuken mee en kwam met zes volle pakjes terug. Heb het echt na zitten tellen, hoe is het mogelijk vroeg ik mij af. Maar nu zit ik weer op een pakje per dag, hoe kut is dat?! Misschien moet ik stoppen om excuses te vinden, deed ik ook met de alcohol.

Voor nu heb ik een pracht excuus…kerst-stress. Waar zet ik m’n boom neer, wat ga ik eten en met wie, wat koop ik voor onder de boom en wie wil oliebollen met en zonder rozijnen, wat doen we met vuurwerk en vooral wat doen we niet.

Ik wens iedereen een helder, warm en liefdevol nieuwjaar

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...