Zoonlief heeft vakantie. Hij is over met een prachtig rapport. Omdat bijna iedereen om mij heen loopt te pokémonnen, heb ik deze app ook maar op mijn telefoon gezet. En echt, het werkt verslavend. Normaliter moet ik moeite doen om m’n zoon naar buiten te krijgen, maar nu stond hij al in de tuin. Bloedje heet en wij op jacht. Ik probeer hem ervan te doordringen dat hij heel goed moet opletten buiten. Na een half uur was ik getransformeerd in een smeltend ijsje en stelde voor om de supermarkt in te gaan, kon ik meteen wat boodschappen meenemen. Oh, wat is het toch heerlijk koel binnen. Plots hoor ik een enthousiaste gil, gevolgd door een doffe dreun en daarna was het stil. Zoonlief had een Pokémon gevonden en de steunpilaar in de zaak vond hem. Beduusd kijkt hij om zich heen.  Op dat moment ben ik er even helemaal klaar mee.
Ik gris nog snel een 6-pack Radler bier uit het schap, ja Youp van ‘t Hek , reken af en ga richting huis.

Bijna oververhit komen we thuis en ik verheug me op een heerlijke Radler 0.0%. Een half glas klok ik naar binnen en denk ‘wat smaakt dit raar’. Ik kijk op het blikje en kan nergens 0.0% vinden. De schrik slaat om mijn hart. Het gewoon bier met 5% alcohol. De rest van de inhoud spoel ik door de gootsteen en neem een glas water. De andere vijf blikjes heb ik weggegeven. Mijn hersens maken overuren om te registreren wat dit met mij doet. Het is de eerste keer in ruim drie jaar dat ik alcohol drink. Wat gaat mijn brein doen? Ga ik weer iets activeren daar boven?

Dit gebeurde een week geleden en ik ben erg blij te kunnen schrijven dat er niks in werking is gezet. The monkey on my shoulder is nog steeds in ruste en dat wil ik vooral zo houden. En nee, het is geen vrijbrief om nu af en toe een glas alcohol te nemen, want ik weet dat de kans groot is dat 1 glaasje gauw 2 of meer gaan worden en ik wil absoluut niet meer terug naar waar ik vandaan kom.

Zoonlief is nu kamperen met zijn opa en oma. Het is stil in huis. Heel af en toe open ik de Pokémon app, maar heb niet de behoefte om in m’n eentje op stap te gaan. Heb ondertussen wel de goede Radler 0.0% in huis, maar heb meer trek in een mok thee. Ik nestel mij met een goed boek op de bank en kom tot de conclusie dat het best even lekker is die stilte in huis.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...