Vergeven April

2 weken geleden  - Twee maanden zou genoeg moeten zijn om stap vier grondig uit te werken. Zo zou ik genoeg tijd hebben om alles te doorvoelen zodat ik het verleden eindelijk los kon laten. Dat was het plan, de theorie. Ik ben ondertussen twee jaar verder.

Lees verder >

Verbondenheid

vorige maand  - 'Wat is herstel voor jou?' vraagt de fellow. 'Goh, goede vraag,' zeg ik. Ik weet dat mijn antwoord met de jaren mee veranderd is en ik neem de tijd om na te denken hoe ik herstel nu zou samenvatten.

Lees verder >

Een gelukkig wandelmeisje

3 maanden geleden  - Een van de mooie dingen aan herstel is dat ik soms in situaties terechtkom waarin ik mezelf erop betrap dat ik anders reageer dan in mijn gebruikerstijd. Schouderklopmomentjes noem ik ze. Hoe langer ik in herstel ben hoe vaker ze voorkomen. Ze zijn de moeite waard om bij stil te staan, want ze laten zien dat het werkt als je eraan werkt.

Lees verder >

Alles begint bij liefde

4 maanden geleden  - Het uitzicht op de heuvels lijkt wel een schilderij. Ik kijk uit over het gebouw dat de kliniek was. Daar begon mijn herstel. Ik verwonder me er over hoe het kan dat één van de heftigste periodes in mijn leven er nu een is gevuld met de mooiste herinneringen.

Lees verder >

Voor jezelf kiezen

5 maanden geleden  - ‘Loop weg van mensen die je omlaaghalen Loop weg van ruzies die nooit opgelost zullen worden Loop weg van het proberen te pleasen van mensen die jouw waarde niet willen zien. Hoe meer je wegloopt van de dingen die je ziel vergiftigen, hoe gezonder je zal zijn’ Paulo Coelho is mijn held.

Lees verder >

Tranquillo vibe

6 maanden geleden  - Het voelt alsof ik onderscheid kan maken tussen de zonnestralen. Eén moment voelt een zonnestraal warmer op mijn huid dan het andere. Net als de golven die een paar meter voor me elke keer anders breken, zo voelt elke zonnestraal als uniek.

Lees verder >
LEES MEER...