Girlstrip

2 jaar geleden  - Ik baal een beetje dat we nu al zijn aangekomen. Met de raampjes open, muziekje op, meezingen, lachen en kletsen, had deze girlstrip veel langer mogen duren.

Lees verder >

It works if you work it

2 jaar geleden  - Het zeewater is niet eens zo koud. De golven breken op mijn voeten. Sinds ik terugverhuisd ben naar Nederland ben ik niet meer aan de Belgische kust geweest, wat is het fijn om terug te zijn. Ik voel hoe het water tot over mijn enkels komt en hoe mijn voeten tegelijkertijd wegzakken in het zachte zand. Ik adem diep in met gesloten ogen en geniet van de zilte lucht.

Lees verder >

Vergeven April

2 jaar geleden  - Twee maanden zou genoeg moeten zijn om stap vier grondig uit te werken. Zo zou ik genoeg tijd hebben om alles te doorvoelen zodat ik het verleden eindelijk los kon laten. Dat was het plan, de theorie. Ik ben ondertussen twee jaar verder.

Lees verder >

Verbondenheid

2 jaar geleden  - 'Wat is herstel voor jou?' vraagt de fellow. 'Goh, goede vraag,' zeg ik. Ik weet dat mijn antwoord met de jaren mee veranderd is en ik neem de tijd om na te denken hoe ik herstel nu zou samenvatten.

Lees verder >

Een gelukkig wandelmeisje

2 jaar geleden  - Een van de mooie dingen aan herstel is dat ik soms in situaties terechtkom waarin ik mezelf erop betrap dat ik anders reageer dan in mijn gebruikerstijd. Schouderklopmomentjes noem ik ze. Hoe langer ik in herstel ben hoe vaker ze voorkomen. Ze zijn de moeite waard om bij stil te staan, want ze laten zien dat het werkt als je eraan werkt.

Lees verder >

Alles begint bij liefde

2 jaar geleden  - Het uitzicht op de heuvels lijkt wel een schilderij. Ik kijk uit over het gebouw dat de kliniek was. Daar begon mijn herstel. Ik verwonder me er over hoe het kan dat één van de heftigste periodes in mijn leven er nu een is gevuld met de mooiste herinneringen.

Lees verder >
LEES MEER...