Joie de Vivre, levensvreugde

De afgelopen weken hebben we over één ding ook hier niet te klagen gehad: regen, regen, regen.
Ik begrijp nu pas heel goed waarom de Auvergne ook wel de Watertoren van Frankrijk wordt genoemd. We kunnen de komende twee jaar heel Frankrijk overvloedig van water voorzien. De bekkens van de grote rivieren de Loire, de Cher, de Dordogne en de Allier lopen op heel veel plaatsen over.
En het houdt maar niet op zo lijkt het, vanochtend nog 25 mm in een half uurtje. Gelukkig wonen we lekker hoog en stroomt het water, ook uit de grond, vlotjes naar lager gelegen gedeeltes. Onze bijkeuken bijvoorbeeld...

De natuur doet echter net of er niks aan de hand is. Alles groeit volop, al is de bloei door gebrek aan zon wel veel minder dan andere jaren. Vorig jaar om deze tijd hadden we al 3 weken een hittegolf en was het van half mei tot begin september heel erg droog. Kurkdroog en nu al 1400 mm in nog geen 6 maanden.
Er valt geen peil op te trekken, op die klimaatverandering. Gelukkig geloof ik heel sterk in Stap 3.....
Que ta volonté soit fait – Dat uw wil geschiede, vol vertrouwen.

Ook dit jaar organiseren we op Herstellerij de Eenvoud weer de Joie de Vivre vakantie weken. Iedereen is welkom om vanaf eind juni tot half september met elkaar in een opgewekte en ontspannen sfeer samen vakantie te vieren. 

In deze passage staan twee woorden die voor ons Herstellenden volgens mij van enorm groot belang zijn.

Joie de Vivre - Levensvreugde, dat gunnen we ons zelf vaak veel te weinig, zijn we te streng en te hard voor ons zelf en anderen. Leren genieten van je herstel is een kunst die je jezelf moet aanleren om je herstel duurzaam te laten worden. Herstel is geen straf maar een plezier en dat kan je uitstralen. Kom maar eens kijken.

Samen – Er komt steeds meer bewijs dat de bron van verslaving ergens ligt in de eenzaamheid, in de moeite die wij hebben met verbinden. Kijk maar eens naar het animatiefilmpje en de presentatie van Harvard University op de FB pagina van de Herstellerij. Dat wisten we eigenlijk al wel, maar we vonden het lastig dat toe te geven. We zijn toch liever op ons zelf, we zijn geen groepsmensen maar individualisten. Toch? Of hebben we een dusdanig negatief zelfbeeld dat we het gewoon moeilijk vinden om in een groep te zijn, om ons te verbinden. Zeker als we die mensen nog niet kennen.

Maar ook dat valt te leren, zoals bijna alles. Je gedrag veranderen is van wezenlijk belang, dat zeggen we allemaal toch? Nou doe dat dan, ook in dit opzicht.

Iedereen is welkom, maar reserveer wel van te voren want vol is vol en Badur is de poortwachter. Hopelijk tot van de zomer, volgende week begint -ie echt.

Hans Rijneveld
Herstellerij de Eenvoud

www.de-eenvoud.com

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...