Vakantiekriebels

Het begint te kriebelen. Maandag vertrekken wij voor tweeënhalve maand naar Indonesië. Gewoon met een rugzak en het openbaar vervoer van Sumatra naar Papua, genieten van de mensen, de cultuur en al het natuurschoon dat de Gordel van Smaragd te bieden heeft.
Als we terug komen loopt het alweer tegen het einde van de zomer.
De zomer is hier begonnen met een afwisseling van zonneschijn, warmte en regelmatig wat buien. Heel groeizaam weer dus en de tuinen liggen er schitterend bij, maar vergen ook heel veel onderhoud.
Maaien, maaien, maaien is het devies voor juni ben ik bang voor Saskia.

De Herstellerij draait ondanks onze afwezigheid gewoon door. Saskia Nadort is drie dagen geleden aangekomen en zij gaat niet alleen voor het huis en de dieren zorgen, maar zorgt er ook voor dat de Herstellerij open blijft. Ze is hier al drie maal eerder geweest, weet heel goed wat herstel betekent, vraagt maar geeft ook. Ze is als gewaardeerde fella bekend van Terschelling tot Maastricht en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat iedereen die hier naar toe wil komen het net zo leuk gaat vinden als in de voorgaande jaren. Ook last van vakantiekriebels? Een mailtje naar saskianadort@gmail.com of een belletje naar +33 473 522369 en je kunt een mooi vakantieplekje reserveren.

Vertrouwen, het begrip dat zo'n belangrijke rol speelt in ons programma. Loslaten en leren vertrouwen, oprecht en volledig loslaten en durven vertrouwen dat het allemaal weer goed komt. Duizenden in Nederland hebben dat al gedaan, wereldwijd zijn we met miljoenen. Ook op Sumatra, Java, Bali en Sulawesi ga ik weer groepen bezoeken, kennismaken met Indonesische fellows. Ik zie er naar uit. Er op vertrouwend dat het 12 stappenprogramma wortel heeft geschoten in mijzelf, in mijn hoofd en hart, dat het dus gewoon met mij meereist. Zo af en toe kijk ik nog wel eens terug naar mijn situatie vóór augustus 2011. Altijd onderweg van niks naar nergens, altijd gejaagd, altijd druk, altijd een zenuwachtig vol hoofd., Op de vlucht, misschien zelfs wel voor mezelf. Nu een eenvoudig leven op een prachtige plek, de relaties met mijn vrouw en kinderen weer hersteld, opgenomen in de AA gemeenschap van Montlucon, heel regelmatig weer nieuwe fellows leren kennen. Ja dat programma werkt, Yes We Can als we maar durven loslaten en vertrouwen.

En verder op de Herstellerij zijn de eerste aardbeien klaar, staan de aalbessen af te rijpen, de sla vraagt om gegeten te mogen worden, de tuinbonen groeien als een gek, zijn alle groentebedden vol beplant en loopt Badur de hele dag achter mij aan, hij voelt al twee weken dat er vreemde dingen gaan gebeuren. Maar hij zal dat vast geen vakantie kriebels noemen.

Tot eind augustus, fijne zomer.

Anita & Hans & Badur
Herstellerij de Eenvoud
www.de-eenvoud.com

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...