Het geheim om je doel te bereiken

Het geheim om je doel te bereiken bestaat uit slechts 1 woord: DOORZETTEN!
Misschien heeft je vriendin het weleens tegen je gezegd, of je zus, of je vader:
“Kom op gewoon doorzetten!” Vooral het woordje ‘gewoon’is iets wat mij vroeger misselijk maakte. Ze snappen er niets van dacht ik dan. “Ga nu maar gewoon eten. Pff…. ze moesten eens weten wat voor oorlog er zich in mijn hoofd voordoet. Wat zal ik nemen, ja lekker dat neem ik, nee o nee toch té vet, of moet ik toch eten? Is het niet te vroeg trouwens? En is het genoeg? Of juist teveel? Zou ik nog even wachten totdat ik echt honger heb?” Soms wachte ik zo lang dat ik misselijk werd van de honger en dat ik een vreetbui kreeg. Dan hing ik uiteindelijk misselijk boven de w.c.

Over het algemeen zijn opmerkingen van anderen positief bedoeld. Iemand wilt je aanmoedigen en wilt niet dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. Ze kunnen het niet aanzien dat je worstelt en willen niet dat jij je uit het veld laat slaan. Maar hoe kun je stappen zetten als alle hoop verloren is en alle moed in je schoenen is gezakt?

Wanneer je een eetstoornis hebt, is dat laatste, namelijk het ‘stappen maken’, een essentieel onderdeel van de weg richting herstel. Maar wat, als je zelf het gevoel hebt, dat je helemaal geen stappen zet? Wat als je, het idee hebt dat je leven alleen maar meer beheerst word door de eetstoornis? Wat als je, het gevoel hebt dat je in plaats van stappen vooruit, alleen maar stappen achteruit zet?

Iemand die aan een eetstoornis lijdt heeft vele uitdagingen. De persoon, de echte ‘ik’ wordt overheerst door de eetstoornis. De echte ‘ik’ kan alles heel positief benaderen, maar de eetstoornis overschaduwt de gedachten en gevoelens door een negatieve en overheersende blik op het leven.

Wanneer je aan het herstellen bent van je eetstoornis, ontstaat er meer ruimte voor de echte ‘jij’. Zodra je dan een compliment krijgt, dan kan je ook het positieve ervan opmerken. “Ik ga doorzetten, ik zal triompheren, ik wil weer leven en ja ik zie er verrekte goed uit met die extra kilo’s op mijn billen. Niemand kan nu nog zeggen dat ik een sperzieboon ben”. Volgens de Dikke Van Dale, betekent doorzettingsvermogen: Volhardendheid, kracht om door te zetten.

Om te onthouden:
Bij tegenslagen, is het verstandig om altijd even terug te kijken. Wáár kom ik vandaan? Elke kleine stap die je hebt gezet, daarbij heb je doorzettingsvermogen getoond!
Bedankt voor het lezen van mijn bericht. Ik hoop dat het jou heeft mogen sterken. Weet dat jij (of jouw geliefde) niet alleen bent in dit gevecht. Zoek hulp als je eetproblemen hebt. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie.

Bezoek onze website www.isapower.nl en kom ook naar het 3 daagse Once in a Lifetime event in november of de (B)EAT IT workshop (1 dag) in januari en ontdek jouw innerlijke kracht!

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...