Killerbody

Ik zit op een kruk. Staar voor me uit. Ik denk even terug aan mijn werk. Laat de week van mij afglijden. Ik heb deze week veertig mensen gezien. Een normale week. Op mijn werk zie ik mensen op hun kwetsbaarst. Imperfect. Naakt. Als ik geluk heb: als zichzelf. Ik ben dankbaar. Dat ze dit met mij willen delen. Dat is puur. En rauw. En echt. Dat raakt.

Voor me liggen een aantal magazines. Uiteraard: Glimlachende vrouw op de voorpagina. Kapsel waar je U tegen zegt. Kleding helemaal hip. En eerlijk gezegd: aan de weinige kant. Wat een lijf! Oh mijn god dat lijf! 'Mevrouw, uw friet is klaar', zegt mijn frietboer. Ik heb mijn bestelling niet eens op hoeven geven. Hij weet wat ik neem. Elke week. Op vrijdag.

Imperfect is niet wat we willen. We verwachten méér van onszelf. Je denkt misschien dat jij uniek bent in de lat te hoog leggen. No way! Dat is tegenwoordig de standaard. Er met de pet naar gooien? Sorry hoor, maar die mensen kom ik eigenlijk niet tegen. Soms moet ik mijn gezicht echt strak houden. Als ik voor de zoveelste keer op een dag hoor: 'Ik kan geen 'nee' zeggen. Ik ben namelijk erg perfectionistisch. Goed is bij mij nooit goed genoeg.'En mijn eigen appel? Die valt ook niet echt ver van die boom!

Leuk, aardig, slim, knap èn sexy zijn? Dat willen we toch allemaal? Sterker nog: we stimuleren elkaar hierin. Dat maakt ons lekker ontvankelijk. Stuk. Voor. Stuk. Een prooi. Lekker hapje. Een laag zelfbeeld? Onzeker over je lichaam? Wil je beter? Nou, dan hoef je alleen de magazines maar te lezen.

Het recept:

Werk aan je lijf. Zorg ervoor dat het er van buiten perfect uitziet. Zoals die hunks in de magazines. Okay, die zijn misschien een beetje gefotoshopt (en wat is daar mis mee?) Maar toch: Hoe vet is dat? Om er zo uit te zien! Word een Vegan Foodie. Dan ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu! Doe een kei harde training! Je zult zien dat je dan al mega ver komt. Vergeet niet om elke work-out  vast te leggen. Show yourself on Instagram! Wel vanuit de juiste hoek. Zodat alles  er voordelig op staat.

Gebruik Facebook als jouw podium. Get many Likes! Post jezelf het liefst als het super met je gaat! Dat willen mensen zien! Maar toon ook de kwetsbare momenten. Zo win je hun hart. Maar vergeet het niet: stay noble.

Over een aantal maanden zul je zien dat jouw zelfvertrouwen gegroeid is! Evenals jouw volgers. En blijf trainen. Hold on. Nu je eenmaal bezig bent, beloond wordt door de likes. En al die reacties van menig man of vrouw. Die complimenten! Misschien wel jouw eigen fans! Hou je phone bij de hand. Stay connected. Jij met jouw lekkere lijf. Jij spierbundel!

Voel je even een dip. No worries! Scroll dan rustig door de reacties die je hebt gekregen. Som voor jezelf op wat je al bereikt hebt. Laat dat jouw fuel zijn. Je weet dat je meer wil! Blijf die likes zoeken. Blijf jezelf toppen! Krijg de bevestiging. Immers, alleen dan vind jij jezelf wat waard.

Ik wil afrekenen. Met friet in mijn hand weglopen. Ik watertand. Verheug me op het eerste frietje. Wat ik steevast al op de fiets opeet. Wacht. Even aarzel ik. Met één oog op een magazine. Zie ik het goed? Kijkt Fajah me nou boos aan? Alsof ze zegt: 'En jouw killerbody dan!?'

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...