Wie ben ik? Moeder, vriendin, partner, dochter, liefhebber van zoete aardappelfriet met chilisaus, werknemer, schrijver, herstellende verslaafde en vooral mens enzo.

Ik werd clean op 21 mei 2018, toen mijn zoon twee jaar oud was. De maanden en jaren daarvoor hadden me vooral op het gebied van angst en paniekaanvallen naar een dieptepunt gebracht. Ik kon mijn eigen huis niet meer verlaten, kon de supermarkt aan het einde van de straat niet meer bereiken en woog nog amper 50 kilo. Ik had het gevoel dat ik verdronk en ik wilde niet meer verder.

Mijn zoon is inmiddels zeven, ik heb een baan, een huis, een auto, geld om op vakantie te gaan en kan zelfs in een ander land naar de supermarkt. Mijn leven is door middel van het 12 stappen programma volledig veranderd en daar ben ik echt misselijkmakend dankbaar voor elke dag.
Het leven het leven laten en vertrouwen op de juiste uitkomst, ook als ik niet aan het stuur zit en alle controle in handen heb, is nog steeds mijn grootste uitdaging. Angst is een grote leidraad in mijn leven. Dit verdragen, soms overwinnen, er tegenin gaan of naar luisteren, zijn onderwerpen waar ik graag over schrijf en waar ik vanaf nu jullie graag in meeneem.
Ik hoop dat je er iets uithaalt voor je eigen leven, of op z'n minst kunt denken: ‘Nou, zó gek ben ik in elk geval niet!’ Dat zou mooi zijn. Dan heeft het voor mij toch weer zin gehad om het mee te maken.

 

Dankjewel voor het lezen en tot de volgende!

Reageer reacties (0)
LEES MEER...