onthechten

2 weken geleden  - Loslaten en onthechten. Als er voor mij iets moeilijk is geweest in mijn leven, dan is dát het wel. Vooral als het om personen gaat. Zodra iemand in mijn hart of inner circle zit, lijkt het onmogelijk om deze persoon nog los te laten. Hiermee bedoel ik zowel vrienden als liefdesrelaties.

Lees verder >

Leraren

vorige maand  - Tegenwoordig krijg ik vaak te horen dat ik zo goed bezig ben en dat ik trots mag zijn op mezelf. En dat klopt, en meestal ben ik ook wel trots op mezelf. Maar soms heb ik het idee dat mensen mij te veel credits geven.

Lees verder >

Van zuiver kut naar spiritueel dood

3 maanden geleden  - In deze blog ga ik het niet hebben over het proces dat voorafgaat aan een terugval. Er gebeurt namelijk nogal het een en ander voordat het middel daadwerkelijk weer opgepakt wordt. Maar ik zal proberen te omschrijven wat er binnen in mij (in mijn mind) allemaal gebeurt als ik bijvoorbeeld wakker word op de dag nádat ik een terugval heb gehad. En met een terugval bedoel ik dan iets heel anders dan elke week of elke maand op je bek gaan. Dan verwordt het namelijk al snel tot een vast patroon van ‘gewoon’ weer gebruiken. Bovendien heeft er op een maand tijd amper iets van enig herstel kunnen plaatsvinden.

Lees verder >

Vegetarisme

4 maanden geleden  - Je zou denken dat dit geen zak te maken heeft met herstel, maar voor mij is dit niet waar. En nee, maak je geen zorgen: ik ga hier niet met spandoeken staan te verkondigen dat iedereen vegetarisch moet gaan eten.

Lees verder >

de donkere kant

5 maanden geleden  - Na de ervaring die ik in mijn vorige blog heb beschreven, over mijn allereerste stap richting zelfbewustzijn, begon mijn verdieping in spiritualiteit.

Lees verder >

Onbewust

6 maanden geleden  - Vroeger kotste ik als ik iemand - ergens op een meeting ofzo - hoorde zeggen dat hij een dankbare verslaafde was. Van het woord ‘dankbaar’ alleen al liepen per direct de rillingen over mijn lijf.

Lees verder >
LEES MEER...