Elsden Training

Herstel vier je samen, Herstellen doe je samen. Zonder samen is er geen Herstel. Elsden training werkt samen om Herstel voor anderen mogelijk te maken. We bieden trainingen waarbij gedegen inhoud, praktische toepassing en jouw ervaringsdeskundigheid voorop staan. 

Elsden is een samenwerkingsverband van zelfstandig uitvoerend professionals die als trainer of docent een specifieke bijdrage leveren aan erkend beroepsonderwijs. De trainingen zijn gericht op ieder lid van het systeem, verslaafd of niet. Blijvende ontwikkeling is van belang. Het welzijn van verslaafden en hun familie is leidend. Sinds 2015 vonden meer dan 350 cursisten de weg naar hun eerste trainings-dag en waardeerden ze hun training met een gemiddelde van 8,9. Naast de basistraining verslavingskunde/Addiction counseling I kwamen in 2016 de trainingen Omgangvormen bij dubbeldiagnose, Naastenprogramma-training en Terugval preventie en CGT.  Elsden is een erkende onderwijsinstelling en werkt samen met meer dan 50 instellingen in Nederland en daarbuiten. En ons trainingsaanbod breidt zich verder uit. De gebleken praktische toepasbaarheid in safe houses, klinieken en ambulante begeleiding heeft gezorgd voor een groei en een stevige vaste plek binnen de Nederlandse GGZ, Gemeentes en UWV. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van de training Herstel Coaching; een praktijkgerichte training om cliënt-fellows te leren ondersteunen in een kwetsbare periode na (klinische) behandeling.

Wil je met ons trainen en ervaring opdoen in een professionele setting? Dan brengen we je graag in contact met instellingen in Nederland en Engeland, hier kun je ervaring opdoen als assistent/stagiair. Uiteraard brengen we je ook in contact met instellingen wanneer je na afronding van je training een baan zoekt.

Op deze Dag van Herstel presenteren we graag onze primeur. Vanaf januari 2019 starten we de training Groepsdynamiek, Werken met Groepen (EGD). In deze zevendaagse training in drie maanden leren we de verschillende benaderingen van groepswerk, het toepassen van helende factoren, groepsdynamiek en de verschillen tussen groepswerk en individueel werken. De training is gericht op groepswerk binnen de verslavingszorg. We zullen in deze training veel van onze eigen ervaringen delen waarbij we een prettige combinatie maken van leren en doen.  Naast het geven van trainingen is het bestendigen van kennis en kunde op de werkvloer van belang. Graag begeleiden we onze (ex) cursisten door supervisie en consultatie. Graag vieren we jouw herstel met ons.

Kom je kennismaken bij onze stand?

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...