Online alcoholadverteerder overtreedt regels RCC

De Reclame Code Commissie (RCC) staat machteloos tegenover overtredingen van Wijnvoordeel.nl die online adverteert met flinke kortingen.

De online adverteerder Wijvoordeel.nl stunt met forse aanbiedingen van meer dan 50 procent korting, terwijl de Reclamecode kortingen boven de 50 procent verbiedt. Wijnvoordeel.nl gaat niet in op de uitspraken van de RCC.

Geen regels volgen
Wijnvoordeel.nl is al eerder door de RCC veroordeeld voor de overtreding van prijsstuntregels. Het bedrijf liet de RCC weten zich niet aan de prijsstuntregels te willen en ook niet te hoeven houden omdat het bedrijf niet is aangesloten bij de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA). De voorzitter van de RCC oordeelt nu opnieuw dat de Reclamecode is overtreden, maar dat er geen boete kan worden opgelegd omdat Wijnvoordeel.nl geen STIVA-lid is.

Meer alcoholproblematiek
Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP concludeert hier uit dat zelfregulering achterhaald is en dat het tijd is voor wetgeving. Volgens STAP leidt goedkope alcohol tot een toename van alcoholproblematiek. Ir. Wim van Dalen, directeur van STAP, vindt dat er snel nieuwe wettelijke regels moeten komen die het prijsstunten met alcohol moeten handhaven. 

19/04/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...