10 smoezen om niet te stoppen met roken

Hieronder de 10 opvallendste smoezen om niet te stoppen met roken, volgens longarts Wanda de Kanter.

  1. Roken maakt creatief. Elk half uur een sigaret moeten roken leidt af. Dit komt door de nicotineverslaving. In veel creatieve beroepen is het heel ongunstig: een topkok ruikt en proeft minder goed, een zanger krijgt een hese stem door zwelling van de stembanden.

  2. De wereld van Peter Stuyvesant is vol glamour. Dat klopt niet; dat is reclame.

  3. Ik vind het sexy en vrouwelijk. Dat is het dus niet. Roken leidt tot onvruchtbaarheid en impotentie. Bovendien krijgen rokers vijf keer zoveel rimpels als niet-rokers en ontwikkelen ze vaak de zogenoemde anusmond (rimpeltjes rond de mond door de inhaleer- en zuigbewegingen).

  4. Ik rook alleen maar milde sigaretten. Als je overstapt op een sigaret met een lagere hoeveelheid nicotine ga je dieper inhaleren, de tumoren komen ook dieper in de long

  5. Een dode roker is goedkoper. Dit is onzin; in een recent SEO rapport is berekend dat roken de maatschappij 30 miljard euro kost.

  6. Suiker en rood vlees zijn ook slecht. Bovendien sport ik heel veel. Er is geen enkele voeding waaraan 2/3 van de gebruikers zal overlijden.

  7. Het is toch legaal? Legaal is een teken van macht en geld en is tijdperk gebonden. Legaal gaat niet over moraal.  Als de sigaret zoals nu ontworpen vandaag op de markt zou komen zou het onder de harddrugs vallen en nooit legaal worden.

  8. Maar ik inhaleer niet. Je ademt altijd in en daarbij is zijstroomrook ook nog eens gevaarlijker dan inhalatierook.

  9. Ik hoef niet oud te worden, dan word ik dement. 25 procent van alle dementie is ontstaan op basis van roken.

  10. Luchtverontreiniging is er ook, dan heeft stoppen met roken toch geen zin. In Nederland is luchtverontreiniging qua risico in veel opzichten vergelijkbaar met meeroken. Maar het is niet wijze te vergelijken met de risico’s van roken.

Datum: 14/09/2016

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...