Tinderen met je hulpverlener

Jeugdzorg test het nieuwe platform Jeugdhulp1op1 waarop je je eigen hulpverlener kan kiezen. De hulpverleners specialiseren zich in onderwerpen zoals verslavingsproblematiek, seksualiteit en gokken. Via de website kun je je persoonlijke voorkeuren aanvinken et voilà: binnen enkele seconden staan er een of meer hulpverleners op je beeldscherm. Een soort tinder, dus.

Iedere hulpverlener heeft een fotootje online staan en er kan uitgebreid gechat worden voordat de eerste afspraak gemaakt wordt. ‘ We gaan ook filmpjes plaatsen van de hulpverleners’ zegt initiatiefneemster Millicent Willems. Naast de onderwerpsspecialisatie kun je het soort hulpverlener, de leeftijd, het geslacht, de regio en de vergoeding die je wil geven bepalen.

Hoge verwachtingen
Op dit moment staan er 35 hulpverleners op de website. Zij komen uit regio Tilburg, want daar wordt het idee getest. Wethouder Marcelle Hendrickx heeft hoge verwachtingen van het panel: ‘Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van het succes van hulpverlening afhankelijk is van de persoonlijke klik.’

Meer dan vijftien hulpverleners en jongeren hebben hun match al gevonden. Willems verwacht dat dit aantal gaat stijgen: ‘Ik ben gebeld door verschillende regio’s  in Nederland die zeggen dat ze het concept heel interessant vinden.’ Ze bezoekt regelmatig conferenties om haar idee met gemeenteambtenaren te delen.

Hulp voor volwassenen
Willems richt haar idee nu op jeugdzorg, maar ziet ook veel mogelijkheden voor volwassenen: ‘Bij jongeren heb je te maken met het systeem van het gezin waar ook andere hulpverleners nodig zijn. Bij volwassenen wordt puur op het individu ingespeeld, dat past beter bij dit concept. Natuurlijk hangt succes ook af van toevalligheden. Nu ben ik in jeugdzorg terecht gekomen en is het balletje gaan rollen.’

30/12/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...