Platform biedt jongeren inzicht in verslaving of eetstoornis

Op 15 januari is een gratis online cursus op het plaform FutureLearn de lucht ingegaan. Het leert jongeren psychische problemen zoals verslaving en eetstoornis bij anderen en zichzelf herkennen.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Cambridge hebben de tweetalige cursus voor jongeren van 14 jaar en ouder, hun ouders en andere geïnteresseerden ontwikkeld. Het doel van de ontwikkelaars is om jongeren op een laagdrempelige manier psychische problemen te leren herkennen. Maaike Meurs, projectleider van de cursus en werkzaam in het UMCG: ‘We hebben deze cursus ontwikkeld om te voorzien in een groeiende behoefte aan laagdrempelige informatie over psychische klachten. We hopen dat ook scholen de cursus aan leerlingen zullen aanbieden.’

Acht veelvoorkomende psychische aandoeningen zoals verslaving, eetstoornis, depressie en angst komen aan bod in tien modules van ongeveer drie kwartier. Maar liefst een op de vijf jongeren krijgt te maken met psychische problemen en vaak ontstaan ze tijdens de tienerjaren. Maar hoe ontstaan ze, hoe kunnen ze voorkomen worden, en hoe kunnen klachten verminderd worden? Deze en andere vragen staan centraal in de cursus. Het lesmateriaal bestaat uit (animatie)filmpjes, persoonlijke verhalen, korte opdrachten, quizzen en interviews.

De cursus is zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen. Klik hier om je aan te melden.

15/01/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...