5x hoe vrijgevigheid je herstel kan bevorderen

Vrijgevigheid is een prachtige eigenschap; echter is niet iedereen van nature een vrijgevig persoon. Gelukkig kun je deze eigenschap altijd nog zelf ontwikkelen. Want niet alleen voor mensen om je heen, maar ook voor jou als verslaafde in herstel heeft het echt een meerwaarde.

1 Het laat je de echt belangrijke dingen in het leven meer waarderen
Zoals liefde, geluk, rust, plezier, aandacht en tijd. Het maakt je zucht naar middelen of materiele zaken op zwakke momenten minder groot.

2 Het laat je meer verbonden voelen met de mensen om je heen
We vinden het allemaal fijn om ons verbonden te voelen met de juiste mensen. Iedereen wil zich geliefd voelen en wanneer we ons liefdevoller voelen, voelen we ons meer in balans.

3 Je bent een inspiratie voor anderen
In herstel heb je je persoonlijk sterk ontwikkeld. Maar dat is niet het enige wat anderen inspirerend aan je kunnen vinden: ook door je vrijgevigheid zullen anderen veel van je willen leren.

4 Negatieve gevoelens zoals angst en stress verminderen
Je zal zien dat je vrijgevigheid het gevoel van ‘schaarste’ bij jezelf en anderen vermindert. En dat heeft dan weer een positief effect op negatieve gevoelens: je angst- en stressniveaus dalen.

5 Je zit nog prettiger in je vel tijdens je herstel
Omdat je zal merken dat je andere mensen blij en gelukkig kan maken, maakt dat je herstel nóg een stukje fijner. En wie wil dat nou niet?

28/02/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...