Jeugdsoos verantwoordelijk voor dood 15-jarige jongen

’t Waeske, een jongerenvereniging uit het Limburgse Guttecoven, is volgens de rechtbank verantwoordelijk voor de dood van 15-jarige Max. De vereniging moet een boete betalen van 7500 euro.

Twee jaar geleden met Halloween ging Max uit bij ’t Waeske. Ondanks dat hij minderjarig was, kon hij daar alcohol drinken. Op weg naar huis raakte hij zo gedesoriënteerd dat hij op de snelweg terecht kwam en werd aangereden. Max overleed door het ongeluk. "Dat dit zou kunnen gebeuren is iets waarmee de jongerenvereniging rekening had moeten houden. Het was voorzienbaar en is toerekenbaar", zei de rechter vandaag. Volgens de rechter is dit niet het enige incident waarbij de vereniging de fout in is gegaan. ‘t Waeske zou bekend staan als een plek waar alcohol voor minderjarigen verkrijgbaar was.

Boete
De rechtbank heeft een boete van 7500 euro met een proeftijd van drie jaar opgelegd, waarin ‘t Waeske niet opnieuw de fout in mag gaan. Omdat de vereniging ook de Drank- en Horecawet heeft overtreden, krijgt ze een voorwaardelijke boete van 1000 euro.

25/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...