GGZ Nederland ondertekent rookvrije zorg

Namens GGZ Nederland tekende afgelopen vrijdag voorzitter Jacobine Geel het Nationaal Preventieakkoord voor het deelakkoord roken. Ggz-aanbieders werken al langer aan een rookvrije zorg en dit akkoord is een extra stap in de goede richting.

De brancheorganisatie ondersteunt het maatschappelijke belang van dit akkoord en beschouwt het Preventieakkoord dan ook als belangrijke voortgang naar een rookvrije geestelijke gezondheidszorg.
Eind mei 2017 tekende Geel al, samen met negen andere zorgpartijen, een intentieverklaring om de zorg rookvrij te maken.

Rookvrije zorginstellingen
Hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg hebben een verantwoordelijkheid om patiënten te helpen bij het stoppen met roken. Ook personeel in de zorg wordt gesteund bij het stoppen met roken. Uiterlijk 2025 zijn alle bij GGZ Nederland aangesloten zorginstellingen rookvrij.
Woordvoerder Jessica Winkelhorst: ‘GGZ Nederland is blij dat de zorg per 2025 rookvrij moet zijn. Dat is winst voor zowel de professionals als voor de cliënten. Vooral in de GGZ wordt relatief veel gerookt.’
GGZ Nederland, Verslavingskunde Nederland, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) werken hierin nauw samen.

 

 

26/11/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...