Kabinet pakt dronken snor- en bromfietsers aan

Vandaag presenteert het kabinet het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV). Bestuurders van snor- en bromfietsen die rijden onder invloed zullen harder aangepakt worden.

Om de veiligheid op fietspaden te verbeteren en gevaarlijke rotondes en kruispunten onder handen te nemen komt er een landelijke actieplan.
Wordt een dronken bestuurder van een snor- of bromfiets nu aangehouden, dan wordt dit bestraft met een boete en in het ergste geval een rijontzegging voor een x aantal maanden. Is de bestuurder in bezit  van een autorijbewijs dan kan er een verkeerscursus verplicht worden. Dit gaat veranderen. Wordt een bestuurder gesnapt tijdens rijden onder invloed en is hij niet in het bezit van een autorijbewijs, kan een verkeerscursus alsnog verplicht worden. De kosten van deze cursus kunnen oplopen tot €954.

Gezamenlijke visie veilig verkeer
Afgelopen maanden hebben minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minsister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een nieuwe visie op veilig verkeer ontwikkeld. Dit hebben ze samen met provincies, gemeenten, vervoersregio’s en verschillende maatschappelijke organisaties gedaan, het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030.
Het plan bevat negen aandachtspunten, waaronder veilige infrastructuur, technologische ontwikkelingen kwetsbare verkeersdeelnemers en afleiding in het verkeer.

Datum: 06/12/2018

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...