Rule the Game voor tips over gamegedrag kinderen

Uit onderzoek van (game)brancheorganisatie NVPI Interactief blijkt dat bijna 85 procent van de ouders vragen heeft over het gamegedrag van hun kinderen. Daarom lanceerde 15 januari de game-industrie vandaag de campagne ‘Rule the Game’ om ouders te helpen in gesprek te gaan met hun kinderen over videogames.

NVPI Interactief vindt dat door Rule the Game wordt aangetoond dat de vereniging verantwoordelijkheid neemt en dat vragen van ouders serieus genomen worden. ‘We vinden dat je moet voorkomen dat een kind alleen nog maar met een game op zolder zit. Daar willen we ouders bij helpen.’ In gameverslaving geloven ze niet. ‘Kinderen vluchten pas in games als er andere problemen spelen.’

Er zijn al meerder sites voor ouders, maar daarvan zijn de meeste van de overheid en nogal traditioneel vindt NVPI Interactief directeur Anne de Jong. ‘We wilden een aanvulling geven op wat er al was, een iets speelsere site.’ Op de site staan verschillende tips en tricks zodat er samen met de kinderen, goede keuzes en afspraken gemaakt kunnen worden. Op die manier zou gamen leuk worden voor het hele gezin.

(Nog) geen officiële aandoening
Gameverslaving is nog geen officiële aandoening. Daar komt in juni waarschijnlijk verandering in. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) publiceert dan de nieuwste versie van de ‘internationale classificatie van ziekten’ (ICD). Daarin zal ook een officiële diagnose voor gameverslaving te vinden zijn, wat zorgt voor een wetenschappelijke discussie. Internationaal zijn onderzoekers het er niet over eens dat het spelen van games tot een verslaving kan leiden. 

16/01/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...