Wim Kieft open over verslaving

Voormalig Oranjevoetballer Wim Kieft (51) heeft voor het eerst openhartig gesproken over zijn  alcohol- en cocaïneverslaving. De afgelopen achttien jaar is hij afhankelijk geweest van de middelen, inmiddels is hij veertien maanden clean.

Kieft spreekt in het interview zijn dankbaarheid uit naar Feyenoord-trainer Fred Rutten: ‘Hij hoorde de geruchten en toen ik vijf glazen wijn achterover sloeg voordat hij zijn eerste slokje had genomen, vroeg hij of ik behalve een drank-, ook een coke probleem had. Ik kon alleen maar eerlijk tegen hem zijn. Fred had me naar PSV gehaald om de spitsen te trainen. Dus ik kon meteen bij hem in de auto stappen, waarna de behandeling is begonnen. Een geweldige vent die, en dat is heel bijzonder in het voetbalwereldje, er niets voor terugvroeg.’

Wim Kieft voetbalde in het verleden onder andere voor PSV, Ajax en Oranje, waar hij elf keer wist te scoren voor zijn land.  Tegenwoordig is hij vooral bekend van het programma Voetbal International, waarin hij een vaste rol heeft als voetbalanalist, naast Johan Derksen. Er deden al langer geruchten de ronde over zijn vermeende verslaving, maar begin dit jaar kwam hij er voor het eerst voor uit.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...