artsen willen totaalverbod e-sigaretten

De Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) wil een totaalverbod op elektronische sigaretten. Dit heeft te maken met een stijging van het aantal gebruikersklachten over de e-sigaret.

Acht mensen kwamen terecht bij de longarts, waarvan  er één op de intensive care belandde. Dit blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging onder zo’n 1.100 longartsen.

Sommige gebruikers kregen last van astma of hoestten bloed op. Naar aanleiding van de oproep van de NVALT meldde zich alsnog een aantal gebruikers bij de longarts, omdat zij al eerder problemen hadden gekregen. Onderzoek naar de langetermijngevolgen van het gebruik van e-sigaretten loopt nog.

Staatsecretaris Blokhuis laat weten dat een totaalverbod op de e-sigaret niet zomaar gerealiseerd kan worden. Hij is gebonden aan Europese regels. Ook Groenlinks en PvdA kunnen zich vinden in het pleidooi van de artsen. Er is dus begrip voor het verbod, maar de Nederlandse e-sigaret blijft voorlopig.

Wel geeft Blokhuis via zijn woordvoerder door zich verder in te willen zetten om het roken en het e-roken verder terug te dringen.

7-10-19

 Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Reageer reacties (0)
LEES MEER...