Arkin organiseert voorlichtingsdagen over werken in de ggz

Wat kan je verwachten van een baan in de ggz? ggz-instelling Arkin hoopt antwoord te bieden op deze vraag en organiseert daarvoor een evenement waarbij voorlichting over dit werkveld gegeven wordt. Arkin is niet de enige ggz-instelling die kampt met personeelstekort en wil dat hiermee aanpakken.

De voorlichtingsdagen zullen 21 t/m 23 november in Amsterdam plaatsvinden. Deze dagen zijn gericht op potentiële werknemers: professionals en specialisten met interesse in dit vakgebied. Ook kunnen mensen met een opleiding tot ervaringsdeskundige hier terecht voor informatie en inzage in vacatures. Hierbij zullen  werknemers van onder andere Novarum (behandelcentrum voor eetstoornissen) aanwezig zijn om te vertellen wat hun specialisme inhoudt.

Ook een belangrijk onderdeel van dit initiatief is het destigmatiseren van psychische klachten. Specialisten van Arkin en BN’ers maakten samen een podcast genaamd Specialisme Mens (te luisteren op Spotify). Hier komen onder meer Wim Kieft (cocaïneverslaving), Glenn Helder (gokverslaving), Erik Jan Harmens (alcoholisme) en Jet van Nieuwkerk (eetstoornis) aan het woord. In hun gesprek met hulpverleners komt helder naar voren waar zij mee kampen. Ook zullen zij aanwezig zijn bij het evenement.

12-11-2019

Reageer reacties (1)

yirScDjNbdsxHam(13. november 2019)

aJoErsNFm

LEES MEER...