Voormalig hulpverlener Keith Bakker (59) blijft langer vastzitten. Dat werd afgelopen woensdag bepaald tijdens een pro-formazitting in de rechtbank in Amsterdam. Keith Bakker zit sinds oktober 2019 vast wegens verdenking van seksueel misbruik van een minderjarige.

Bakkers advocaat Patrick van der Meij vroeg de rechtbank om zijn voorlopige hechtenis te beëindigen maar daar ging de rechtbank niet in mee. Bakker zelf was niet aanwezig tijdens de zitting.

Misbruik
Bakkers ex-vriendin, die volgens hem achttien was toen ze eind 2017 een relatie kregen, beschuldigt hem van seksueel misbruik. Ze zegt dat ze seks met hem had terwijl ze dit niet wilde. Volgens het OM was ze toendertijd zestien of zeventien. Advocaat Van der Meij benadrukt dat de twee een liefdesrelatie hadden ‘met wederzijds goedvinden’.

Beroepsverbod
Volgens het OM heeft Bakker ook opgetreden als hulpverlener van de vrouw. Zij kampte met een eetstoornis. Ook dat wordt hem aangerekend. Bakker heeft namelijk een beroepsverbod dat hem in 2012 werd opgelegd nadat hij was veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar wegens het seksueel misbruiken van ex-cliënten. De volgende zitting zal 20 maart plaatsvinden.

Datum: 09-01-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...