De behandeling voor internetverslaving in China – het eerste land waar deze vorm van verslaving officieel als aandoening gezien wordt – heeft een dode en een ernstig gewonde geëist. De twee slachtoffers, beiden tieners,  werden gedwongen een extreme lichamelijke training te volgen. De vader van een van de slachtoffers vertelt over het tragische lot van zijn dochter: 'Ze moest oefeningen op een koude vloer doen. Iedereen kon haar horen huilen, maar langzaamaan werd ze stil. De instructeur zei dat ze bloedde, maar dacht dat ze deed alsof ze gewond was en dwong haar grote hoeveelheden water te drinken.'

De plaatsvervangend directeur van het kamp zegt dat er sprake is van normale procedures voor het behandelen van verslaving. De politie heeft vijf mensen gearresteerd die in verband worden gebracht met de dood. Het kamp is geschorst.   

China telt honderden militaire kampen waar mensen met internetverslaving behandeld worden; vaak illegaal gerund en met weinig toezicht. In 2009 werd al een 16-jarige dood geslagen in een dergelijk kamp in het Chinese Nanning. Naar aanleiding hiervan werden lijfstraffen in internetverslavingskampen verboden.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...