In het huidige ggz-systeem lopen steeds meer mensen tegen problemen aan. Door de corona-crisis vallen deze beperkingen extra op.

De druk op de ggz neemt toe, merkt het Trimbos. 20 procent van de Nederlanders kampt met psychische klachten. De samenleving wordt voor steeds meer mensen te ingewikkeld en veeleisend. De zorgvraag neemt toe. Dit resulteert in bijvoorbeeld in langere wachttijden en hogere kosten.‘Door een hervorming van de ggz menen wij dat het mogelijk is een duurzaam toegankelijke en betaalbare ggz te realiseren, met een betere kwaliteit van zorg’, schrijft het Trimbos-instituut in een adviesbrief aan staatssecretaris Blokhuis.

Het Trimbos-instituut hoopt met de hervorming van de ggz een systeem te creëren dat naast zorg ook bezig is met preventie en het normaliseren van mentale aandoeningen.  Samen met onder andere patiëntenorganisaties, professionals en gemeenten gaat het Trimbos een toekomstplan maken voor de hervorming van de ggz. Eind volgende maand is de eerste bijeenkomst.

 

18-9-2020

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...