Albert Heijn verkoopt geen alcohol meer in Nederlandse ziekenhuizen. Dat liet Marein Warmerdam, woordvoerder van de supermarktketen, weten. Dat een ongezond middel verkocht werd op plekken waar gezondheid voorop staat is volgens verschillende groepen tegenstrijdig.

Het verkopen van sigaretten in ziekenhuizen doet Albert Heijn al sinds 2018 niet meer, maar alcohol was tot voor kort nog in een aantal ziekenhuizen te vinden. Dit zorgde al een langere tijd voor vragen van patiënten, bezoekers en medewerkers, aangezien alcohol schadelijk is voor de gezondheid.

Het schuurt
Afgelopen zomer stopte Albert Heijn met de alcoholverkoop in het ziekenhuis in Dordrecht. Annemieke Thijssen, een van de artsen, gaf toen het argument dat het schuurt als een zorgverlener het drinken van alcohol probeert te ontmoedigen op een plek waar het wel verkocht wordt. Het Amsterdam UMC was een van de laatste ziekenhuizen waar nog alcohol werd verkocht, maar neemt nu een voorbeeld aan de beslissing in Dordrecht. Er is daarom sinds afgelopen maand een verkoopverbod ingevoerd in het Amsterdamse medisch centrum en dat betekent dat er nu volgens Warmerdam in geen enkel ziekenhuis alcohol te koop is.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...