Drinkgedrag Franse jongeren zorgwekkend

In Frankrijk blijkt het drinkgedrag van tieners zorgwekkend. 11,2 Procent van de 17-jarigen geeft toe meer dan tien keer per maand alcohol te drinken. De jongens waren het ergst: 15,2 procent kwam als excessieve drinker uit het onderzoek. Minderjarige drinkers vormen dan ook een groeiend probleem in Frankrijk.

Datzelfde onderzoek liet zien dat volwassenen juist minder alcohol zijn gaan drinken. 18 Procent van de Franse mannen en 6 procent van de Franse vrouwen drinken dagelijks. Twintig jaar geleden was dit nog het dubbele. Onderzoeksbureau DREES zag de alcoholconsumptie bij Franse volwassenen teruglopen. Gemiddeld 12 procent gaf toe dagelijks bier, wijn of sterke drank te drinken, tegenover 23 procent in 1995.

Eerder noemden Franse autoriteiten het drinkgedrag van jongeren al zorgwekkend. Een rapport dat vorig jaar uitkwam onthulde dat 59 procent van de 11- tot 12-jarigen alcohol geconsumeerd hebben, terwijl 60 procent van de 15- tot 17-jarigen op  z’n minst een keer dronken was.  79 Procent van de 16-jarigen zei de afgelopen maand alcohol hebben gedronken.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...