5 december: Rode Neuzen Dag

VTM, Qmusic en Belfius lanceren op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag in België. Op die dag wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een betere zorg voor jongeren met psychische problemen. 1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, maar tienduizenden jongeren krijgen of vinden geen zorg.

Met Rode Neuzen Dag om wordt geprobeerd het taboe op psychische problematiek te doorbreken door te lachen en samen gek te doen. Door middel van humor worden de problemen bespreekbaar gemaakt met als hoogtepunt de slotshow op 5 december waarbij acteurs, comedians en artiesten in een humormarathon op tv en radio verschijnen.

Koop of verkoop Rode Neuzen
Door Rode Neuzen te kopen en/of te verkopen steun je De Rode Neuzen Dag en draag je automatisch bij aan het verbreken van het taboe op psychische problematiek bij jongeren. Hier kun je een Rode Neus bestellen.

Het Rode Neuzen Fonds
De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door een onafhankelijk bestuurscomité bij de Koning Boudewijnstichting. De stichting gebruikt het geld om allerlei initiatieven te ondersteunen die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen.

Meer informatie:  www.rodeneuzendag.be

 

 

Reageer reacties (1)

Marijke(03. december 2015)

Ik wilde 3 rode neuzen betellen, maar als ik de gemeente waar ik woon moet intikken, herkent hij mijn postcode niet. Kun je uit Nederland niet bestellen????

LEES MEER...