5 leuke feiten over herstel

We kunnen oneindig blijven praten over herstel van een verslaving, het is immers wat ons verbindt. Wij voegen gewoon ongegeneerd nog 5 feiten toe aan het lijstje met gespreksonderwerpen.

 1. Leven in herstel is leuk!
  Ja. Echt waar. Natuurlijk zijn er tegenvallers en lastige dagen, zoals bij iedereen. Maar herstel is een reis in persoonlijke groei en zelfredzaamheid. Je zelfrespect komt terug, relaties worden opgebouwd of verdiept en het leven neemt overall een positieve wending.
  Hoeveel leuker wil je het hebben?

 2. Herstel van een verslaving is een bevrijding
  Alcohol, drugs, gokken of seks enzovoort beheersen ons leven niet meer. We bepalen keuzes en beslissingen die we maken nu uit eigen overweging, niet omdat een middel daarin een stem heeft.

 3. Leven in herstel is een uitdaging
  Als in herstel zijn van een verslaving even simpel was als ‘gewoon niet meer drinken’, dan is er eigenlijk geen drol aan. Bovendien is het risico op terugval dan ook groter. Door de complete hersteluitdaging aan te gaan, beklijft het beter. Daarbij ontdek je dat je het kúnt, waardoor ook andere uitdagingen die je tegenkomt aan durft te pakken.

 4. Herstel is nú
  Natuurlijk denken we nog vaak (of weleens) terug aan onze actieve verslaving. Dat is ook helemaal niet erg, het herinnert ons aan waar we vandaan komen. (En was ons leven toen niet veel saaier dan nu?)
  Maar je blijven focussen op schuldgevoelens en schaamte bevordert herstel niet. Kijk naar vandaag: je bent nú in herstel, richt je daarop.

 5. Meerdere wegen leiden naar herstel
  Iedereen is anders. De een zweert bij de 12 stappen, de ander kan daar helemaal niets mee. En toch is het resultaat (herstel dus) hetzelfde. Maken die verschillende ervaringen het niet alleen maar leuker? Wel dus.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...