5 tips om positief te blijven in de winter

Als het in de winter buiten koud en donker is, is het niet altijd makkelijk om positief in je herstel te blijven. Met deze 5 tips wordt de winter een feestje voor je herstel.

1. Doe net of het zomer is
De zon laat zich in de winter niet vaak zien, en door dat tekort aan vitamine D kun je je moe en down voelen. Dus doe gewoon net of het zomer is en fake it! Pak alle zonnestralen die je pakken kan of overleg met je huisarts wat je kan doen tegen een vitamine D tekort. Zo denkt je lichaam dat het zomer is en voel je je zo weer goed.

2. Zorg goed voor je lijf
Dit is natuurlijk altijd een belangrijk punt in je herstel, maar zorg goed voor jezelf en je lichaam. Te veel ongezond eten, niet bewegen en de hele dag in je pyjama liggen zorgt ervoor dat je je futloos en moe voelt. Eet gezond, drink genoeg water en maak een mooie winterwandeling als de zon een keer wel schijnt (zie tip 1).

3. Geef jezelf een inspirerend doel
De motivatie om dingen te doen is in de winter vaak ver te zoeken. Zoek daarom een doel wat je wil bereiken in de winter. Dat kan iets zijn in je herstel, samen met je fellows, of iets totaal nieuws als een nieuwe taal leren. Steek je tijd in een doel wat je wil bereiken en je voelt je meteen een stuk positiever.

4. Gebruik de winter om te herstellen
Of je kunt het tegenovergestelde doen van tip 3. Heb je het hele jaar al hard gewerkt aan je herstel, gun jezelf dan in de winter de tijd om daarop te reflecteren en jezelf te laten herstellen en te rusten. De natuur gebruikt de winter om zich terug te trekken en zichzelf de tijd te geven om uit te rusten, dus waarom zou jij dat niet doen?

5. Doe aan mindfulness of meditatie
Dit kan natuurlijk het hele jaar door, maar in de winter heb je vaak net wat minder sociale verplichtingen en meer tijd voor de dingen die jij graag wil doen (denk aan dat doel in tip 3). Meditatie en mindfulness geven rust in je hoofd en laten je meer denken aan het goede in het leven. Dit is natuurlijk ook een goede bijdrage aan je herstel.

22/01/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...