5 tips voor leuk contact

In herstel zijn betekent vaak afscheid nemen van gebruikersvrienden en het leggen van nieuwe contacten. Beide is niet makkelijk, maar wij hebben een paar tips samengesteld om dat laatste iets makkelijker (en hopelijk minder eng) te maken. Want hoe knoop je nou makkelijk een gesprekje aan met een vreemde?

Gemeenschappelijke factor
Relaties bouw je door middel van gemeenschappelijke factoren. Je wilt graag die ene vrouw aanspreken die je vaker bij een meeting ziet, maar je weet niet goed hoe. Jullie hebben al één ding gemeen: jullie zijn allebei bij de meeting.

Je kunt het
Goede sociale contacten maak je als je in het hier en nu leeft. Ben je zenuwachtig? Let dan op je ademhaling en richt je op je gesprekspartner. Vooral de eerste paar keer kan een gesprek aanknopen eng zijn, maar is het enger dan je verslaving overwinnen? Nee hé. Je hebt voor hetere vuren gestaan, dus dit kun je ook!

Eigen keus
Onthoud dit: ga het gesprek niet aan om alleen te praten, ga het gesprek aan om de ander te leren kennen. Praten kun je met iedereen. Iemand leren kennen kost tijd en moeite. Jij bepaalt zelf aan wie je die tijd en moeite wil besteden.

Iedereen maakt fouten
Besef dat je fouten gaat maken. Besef ook dat er ongemakkelijke situaties voorbij komen. Daarbij ga je nog een aantal keer op je bek, maar daar gaat het allemaal niet om. Het gaat om je persoonlijke groei. Eerst werd je nuchter, daarna nam je de stap om naar meetings te gaan en nu wil je je sociale contacten uitbreiden. Besef je ook dat je heel goed bezig bent?

On to the next one
Het voordeel van small talk met een onbekende is dat je uiteindelijk zelf bepaalt of het een onbekende blijft of niet. Was het te ongemakkelijk of klikte het niet helemaal? Dan bedank je diegene voor een fijn gesprek (of je moet ineens heel nodig naar het toilet) en loop je weg, op zoek naar een ander onbekend iemand.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...