Campagne Stoptober van start met Najib Amhali

Vandaag gaat de campagne Stoptober van start. Net als vorig jaar zullen in heel Nederlanders rokers elkaar helpen om 28 dagen te stoppen. Vorig jaar deden ruim 38.000 mensen mee, de initiatiefnemers hopen het succes te herhalen en uit te breiden. Een van de deelnemers is cabaretier Najib Amhali.

Rokers kunnen zich aanmelden via de website stoptober.nl en de Stoptober-app. Daar ontvangen ze persoonlijke aanmoedigingsberichten om rookvrij te blijven. 

Dit jaar gaat de Stoptober-camper op tournee door Nederland. Hier kunnen de deelnemers ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan de coaches. Ook zullen bekende Nederlanders als Gijs Staverman de stoppers aanmoedigen. Uiteraard is Najib Amhali ook van de partij, hij zal vooral zichzelf aanmoedigen. Ook doet hij via Facebook verslag van zijn belevenissen.

De meeste rokers willen graag stoppen, Stoptober kan ze over de drempel helpen om het in elk geval 28 dagen te proberen. Wie dat lukt, kan het misschien ook wel langer. De initiatiefnemers van de campagne zijn: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-instituut, KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD en Longfonds.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...