‘Helft Belgische studenten heeft alcoholprobleem’

‘Vijftig procent van de studenten heeft problematisch alcoholgebruik’ zegt Rik Gosselink, vicerector Studentenbeleid van de Universiteit van Leuven. Morgen start in de studentenstad een campagne tegen overmatig alcoholgebruik.

Dat concludeert de Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen (VAD) uit eigen onderzoek onder zo’n 20 000 studenten van vier Vlaamse universiteiten (Leuven, Antwerpen, Gent en Hasselt).

Gosselink: ‘Studenten horen uit te gaan en sociaal contact te hebben. Daarbij heeft alcohol een gunstige plaats. Té veel en té vaak drinken is daarentegen problematisch.’

De universiteit, de studenten, politie en de stad Leuven beginnen morgen op de Studentenwelkom met de Oktobercampagne. Met die campagne willen ze minder de nadruk leggen op alcoholmisbruik, maar tonen hoe studenten alcohol verstandig kunnen gebruiken.

Tegelijkertijd voeren Leuvense horeca een ‘Barcode’-campagne. In die code staan basisregels om verantwoord uit te gaan.

Hoewel in België met het woord 'probleem' ook weleens verslaving wordt bedoeld, gaat het in dit bericht over structureel te veel drinken, niet over de ziekte verslaving.

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...