5x een frisse blik op je leven

Zie je het even niet meer zitten in herstel? Of voelt je leven misschien een beetje saai? Om jezelf nieuwe inspiratie en frisse moed te geven, kan het helpen om eens even helemaal anders naar dingen te kijken. We zetten een paar ideeën op een rijtje om de dingen met een frisse blik te zien.

1. Maak een lijst van 10 dingen die je in je leven nog wilt doen
Je blik op de toekomst richten kan je al veel hoop en nieuwe energie geven. Wat wil jij allemaal nog doen in je leven? Zijn er plaatsen die je nog wilt bezoeken, wil je misschien ooit nog een taal of een vaardigheid leren, is er iets waar je voor wilt sparen?

2. Herlees een oud lievelingsboek
Het kan een boek zijn van uit je tienertijd, maar ook gewoon iets wat je een paar jaar geleden ontzettend goed vond. Herlees het eens, kijk of je het nog steeds zo leuk vindt. Misschien lees je er nu wel heel nieuwe dingen in, nu je weer wat ouder bent.

3. Schrijf een 'liefdesbrief' aan jezelf
Zeker in herstel is het belangrijk om je eigen beste vriend proberen te zijn. Een goede band met jezelf kan je veel brengen. Ga er eens voor zitten om expliciet aan jezelf te schrijven wat er nou zo leuk aan jou is.

4. Doe een andersom-dag
We hebben het vaak over figuurlijk op een andere manier ergens naar kijken, maar doe het eens letterlijk: een dag lang doe je alles anders. Poets je tanden met de andere hand dan normaal, doe ergens anders boodschappen, eet ontbijt als avondeten. Het kan je zomaar een fris perspectief op je gewoontes geven.

5. Bedenk je eigen gebruiksaanwijzing
Het is toch best gek dat alles, van een telefoon tot een Ikea-kast, met een handleiding komt, maar dat je als mens alles zelf uit moet zoeken? Bedenk eens wat er in jouw handleiding zou staan, als je die zou hebben. Wat werkt voor jou, waar kun je niet tegen en wat vind je heel fijn?

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...