Senioren: Drink 40 dagen geen druppel

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) daagt alle senioren uit om in Vastentijd 40 dagen geen druppel alcohol te nuttigen, behalve op zondag dan. Directeur Manon Vanderkaa: ‘De beste test om na te gaan of je probleemdrinker bent.’

Het aantal vijftigplussers met een actieve alcoholverslaving is opnieuw gestegen. In Nederland lopen naar schattig 150000 probleemdrinkers van 55 jaar en ouder rond. Vanderkaa: ‘Babyboomers groeiden op in een maatschappij waarin drankgebruik volledig geaccepteerd was. Zij drinken meer bij gelegenheden en vaker door de week.’ Het is dan moeilijker vast te stellen of je drinkt voor de gezelligheid, of omdat je niet anders kan. Volgens Vanderkaa zijn er allerlei tests om erachter te komen om je in een gevarenzone zit, maar is de beste test deze: Lukt het je om een tijd niet te drinken? Dit geldt overigens alleen voor zware drinkers, niet voor verslaafden. Voor alcoholisten is eens per week drinken namelijk geen optie.

De actie van KBO loopt in vastentijd, vanaf Aswoensdag (10 februari) tot Pasen op zondag 27 maart. Zoals gebruikelijk wordt in Vastentijd niet gevast op zondag, dus dan mag er wel een glaasje gedronken worden. Senioren die mee willen doen kunnen bij de KBO gratis een zilverkleurig speldje aanvragen met een druppel erop. Wie zich aanmeldt via www.40dagengeendruppel.nl krijgt de speld gratis thuisgestuurd (op=op).

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...